După o investiţie de aproape 200 de milioane de euro
Ford începe, la Craiova, producția europeană a noului SUV EcoSport

Ford a început joi, 12 octombrie, la Craiova, producția noului SUV de clasă mică EcoSport, țintind segmentul aflat în cea mai accelerată creștere din Europa. Decizia de a construi noul EcoSport în Europa în locul continuării importului său de la fabrica Ford din Chennai, India, va ajuta Ford să se ridice la cererile în creștere ale clienților din acest segment. Ford a investit până la 200 de milioane de euro la Craiova pentru a construi noul EcoSport. Investiția totală pe care compania americană a realizat-o aici începând cu anul 2008 depășește un miliard de euro.

0

„EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford își construiește operațiunile pe baza avantajelor propriei game – implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială“, a declarat Steven Armstrong, vicepreședinte al grupului și președinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Odată cu creșterea cererilor pentru EcoSport și în general pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producția în Europa pentru a ne ridica le nivelul cerințelor clienților noștri“, a mai spus Armstrong.
Reprezentanţii companiei nu au oferit, deocamdată, detalii despre preţul viitorului model şi nici despre numărul de maşini care ar urma să fie produse, zilnic, la uzina de la Craiova.
La rândul său, John Oldham, preşedintele Ford România, a precizat că îşi doreşte să aducă în Craiova cât mai mulţi furnizori ai Ford. „În acest moment, 25-30% din componente provin de la furnizori din România. Zece dintre furnizori sunt pe platforma Ford din Craiova. Am vrea să aducem şi mai mulţi furnizori în România şi în Craiova“, a declarat Oldham. Acesta a precizat că reprezentanţii companiei au purtat discuţii cu autorităţile române şi sunt optimişti cu privire la îmbunătăţirea infrastructurii de transport, fiind vorba, mai exact, de realizarea drumului expre către Piteşti. Preşedintele Ford România a mai spus că, în acest moment, 90% dintre maşinile produse la Craiova sunt transportate pe calea ferată şi doar 10% pe şosele. John Oldham a adăugat că îmbunătăţirea infrastructurii de transport este vitală deoarece duce la o îmbunătăţire a timpul de livrare a maşinilor, dar şi pentru procesul de aprovizionare cu piese.

Iohannis: Industria auto din România își creează o reputație tot mai puternică
Președintele României Klaus Iohannis, Primul Ministru Mihai Tudose și alte personalități politice naționale și locale s-au alăturat celor aproape 4.000 de angajați Ford în momentul în care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a ieșit primul exemplar EcoSport. „Prin lansarea noului model Ford, industria auto din România își creează o reputație tot mai puternică pe piața auto europeană. Aceste performanțe trebuie consolidate în continuare, prin asemenea proiecte de investiții ambițioase, prin profesionalism și competitivitate. România are un potențial economic deosebit, fapt confirmat deja de Ford și de mulți alți investitori importanți. Îmi exprim speranța că modelul Ford EcoSport va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford şi a industriei auto românești“, a declarat Klaus Iohannis.

Noul Ford EcoSport
Noul Ford EcoSport oferă un nivel de versatilitate înalt și capabilități îmbunătățite, un design mai rafinat la interior și exterior și tehnologii sofisticate dedicate clienților săi, așa cum este sistemul de tracțiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătățește tracțiunea și aderența pe șosea și în afara acesteia. Avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvoltă până la 125 CP și oferă un nivel optimizat al emisiilor.
Habitaclul redesenat oferă comenzi mai ușor de utilizat și materiale moi la atingere, o consolă centrală nouă și scaune mai confortabile.
EcoSport este disponibil în premieră, de asemenea, într-o versiune sportivă ST-Line, aceasta fiind inspirată din gama Ford Performance.

Vânzările de SUV-uri pe cele 20 de piețe tradiționale europene importante pentru Ford au crescut anul trecut cu 27% și au adunat un sfert din totalul înmatriculărilor de autoturisme. SUV-urile Ford au crescut în vânzări cu mai mult de 30% în 2016 și plusează cu o creștere de 27% în primele opt luni ale anului 2017.
SUV-urile înseamnă, de asemenea, mai multe locuri de muncă. Până la finalul anului, Ford plusează cu 1.700 de poziții noi la Ford Craiova, totalul atingând 3.900 de locuri de muncă în zona producției de vehicule și în cea de producție de motoare. Investiția totală pe care Ford a realizat-o în complexul de top de producție de la Craiova începând cu martie 2008, momentul preluării facilităților, depășește un miliard de euro.
Craiova va fi singura sursă de producție EcoSport pentru Europa (cu excepția Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de piețe de pe patru continente. Acestea includ piețe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud.
Alături de noul EcoSport, echipa Ford Craiova va continua să producă motorul Ford 1.0 EcoBoost, singurul câștigător al titlului „Motorul Internațional al Anului“timp de patru ani consecutivi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ