Deputatul Buican revine cu iniţiativa legislativă „Călăul Pădurilor“

Deputatul liberal vâlcean, Cristian Buican (foto), a declarat luni, 2 octombrie, că în această sesiune parlamentară va redepune la Camera Deputaţilor mult hulita iniţiativă legislativă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea formelor istorice asociative de proprietate asupra pădurilor şi păşunilor.

0

Criticat în 2014 şi 2015 că a făcut această propunere fără să consulte comunităţile istorice de proprietari şi fără să ţină cont că la nivel naţional, fiecare zonă istorică are un specific propriu în ceea priveşte formele istorice de proprietate comună, Buican a anunţat că de această dată va lansa o dezbatere publică pe tema în cauză. Mai mult, a precizat că, între timp, opozanţii şi-au schimbat atitudinea. „Voi iniţia o dezbatere publică completă cu toţi cei interesaţi, în aşa fel încât să avem o lege bună. Ţin să precizez că majoritatea celor care au contestat această iniţiativă legislativă , inclusiv cei de la PSD şi UDMR, sunt deschişi acum pentru a o discuta”, a spus parlamentarul liberal.
La prima tentativă, deputatul Buican a fost aspru criticat de câteva canale media, care l-au numit „Călăul pădurilor“ şi „Drujbarul ţării”, dar şi de anumite asociaţii de păduri, care au considerat că acest proiect nu reprezintă o îmbunătăţire a textelor de lege actuale, nu urmăreşte un interes general, ci unul particular, al intermediarilor de tranzacţii imobiliare, al speculanţilor şi al fondurilor de investiţii. Atunci, proiectul de lege a primit aviz negativ de la mai multe comisii din Camera Deputaţilor şi nu a mai fost supus nici votului Senatului.
Cristian Buican a mai declarat luni că tot în această sesiune parlamentară va mai depune la Cameră iniţiativa legislativă privind interzicerea cumulului pensiei și salariului în zona bugetară.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ