12 companii au semnat deja contracte pentru închirerea a 8 hectare de teren
High-Tech Industry Park Craiova începe să atragă investitori

Cel de-al doilea parc industrial înfiinţat de Consiliul Judeţean Dolj - High-Tech Industry Park Craiova - a reuşit să atragă deja 12 companii care au închiriat o treime din parcului şi care s-au angajat să investească aproape 9 milioane de euro şi să creeze peste 850 de locuri de muncă. Reprezentanţii High-Tech Industry Park se aşteaptă ca, până la sfârșitul anului 2019, în această zonă se vor crea nu mai puțin de 2.300 de locuri de muncă.

0

Eforturile Consiliului Judeţean Dolj de a atrage investiţii şi a genera crearea de noi locuri de muncă, una dintre marile probleme cu care se confruntă în prezent mai toată zona de sud a ţării, încep să dea roade. Astfel, la scurt timp după înfiinţarea celui de-al doilea parc industrial al judeţului – High-Tech Industry Park Craiova – au fost semnate 13 contracte de închiriere. „Astăzi (joi – 28 septembrie), am fost prezent la High-Tech Industry Park Craiova, obiectiv pentru care ne pregătim să lansăm, în aceste zile, licitația în vederea atribuirii contractului de realizare a rețelelor exterioare de utilități și de drumuri. Cea de-a doua platformă de afaceri pe care o dezvoltă Consiliul Județean Dolj se anunță un succes: până în prezent, au fost semnate contracte cu 12 companii, care au ocupat o suprafață cumulată de 8 hectare de teren, angajându-se să realizeze investiții în valoare totală de 28aproximativ 9 milioane de euro și să creeze peste 860 de locuri de muncă“, a declarat Ion Prioteasa.
La rândul său, directorul societății High-Tech Industry Park Craiova, Dan Dașoveanu, spune că, în momentul în care infrastructura externă de rețele, cât și în infrastructura internă vor fi gata, investiţia va genera peste 2.300 de locuri de muncă. „În acest moment avem 12 rezidenți. Aceștia au încheiat 13 contracte, unul dintre rezidenți având încheiate două contracte, care, prin contract, vor crea nu mai puțin de 862 de locuri de muncă. Investițiile celor 12 firme vor fi de 8,8 milioane de euro, până la finele lui 2019. Investițiile Consiliului Județean Dolj, atât în infrastructura externă de rețele, cât și în infrastructura internă vor atinge cinci milioane de euro până la sfârșitul anului 2019. În total, în această zonă se vor crea nu mai puțin de 2.300 de locuri de muncă”, a declarat Dan Dașoveanu.

Cosmin Vasile: Incubator de afaceri pe fonduri europene
Vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că planul pentru dezvoltarea noul parc industrial prevede şi înfiinţarea unui incubator de afaceri, proiect ce urmează a fi realizat prin accesarea unor fonduri europene. „Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană ce are ca obiect înființarea unui incubator de afaceri. Am mai avut un asemenea proiect în primul parc și acolo a fost un succes. Sunt convins că și aici vor fi câteva milioane de euro atrase pentru dezvoltarea micilor afaceri”, a precizat Cosmin Vasile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ