Nicolae Giugea: De la 1 ianuarie, Guvernul PSD – ALDE s-a împrumutat cu 700 de lei pe secundă

Vineri, 22 septembrie, la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul Nicolae Giugea și de consilerul local Doru Câplea. Nicolae Giugea a prezentat inițiativa liberalilor de creștere a alocațiilor, respinsă în Camera Deputaților de către majoritatea PSD - ALDE.

0

„Nu am înțeles motivația. Doamna ministru al muncii a spus că PSD-ul are altă viziune și că nu am precizat sursa de finanțare. Vă spun eu o sursă de finanțare – lemnele de foc. Prețul pe tonă s-a dublat, iar acum 2 miliarde de lei merg la buget doar din TVA-ul de la lemne. Supraacciza la carburanți este alt exemplu“, a declarat Giugea, care a ţinut să precizeze că de la 1 ianuarie Guvernul PSD – ALDE s-a împrumutat cu 700 de lei pe secundă.
Un alt subiect abordat a fost legat de clădirile de patrimoniu aflate în responsabilitatea Primăriei Craiova. „Anul 2018 este Anul European al Patrimoniului, iar primaria întâmpină acest an important printr-un dispreț total față de clădirile de patrimoniu pe care le are în administrare. Sediile primăriei, Colegiul Național Carol I, Fântâna Purcarului sau casele din centrul vechi, aflate în proprietetatea primăriei sunt doar câteva exemple”, a declarat Nicolae Giugea.
Despre situația Colegiului Național „Carol I“ a oferit mai multe amănunte consilierul local Doru Câplea. „Povestea asta cu reabilitarea CN Carol I începe din 2013, când doamna primar Vasilescu promitea că în cel mai scurt timp colegiul va fi gata. Au angajat o firmă pentru realizarea proiectului, iar în 2016 au aflat că nu pot reabilita clădirea pe fonduri europene. În noiembrie 2016 am cerut public domnului Genoiu să ofere un termen pentru finalizarea lucrărilor. Mi-a răspuns că nu îl poate oferi, dar garantează că în 2017 va demara procedura. Constatăm că în septembrie 2017 suntem la nivelul anului 2013. Îl întreb public pe domnul primar dacă îți asumă termenul de doi ani și dacă în 2019 CN Carol I va fi finalizat”, a afirmat Doru Câplea. El a mai precizat că există o problemă legată de faptul că părinții nu mai sunt lăsați să își aștepte copiii în curtea colegiului, ceea ce duce la îngreunarea traficului, iar copiii sunt expuși pericolului de a fi accidentați, sau de a fi răniți de bucațile ce se desprind din fațada clădirii, și a solicitat renunțarea la această măsură.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ