Un fost vicepreședinte al PNL Dolj a trecut la ALDE
Adinel Ilinca – vicepreşedinte ALDE: „Marele PNL este marele PDL“

Adinel Ilinca, până ieri vicepreședinte al PNL Dolj, a trecut în tabăra ALDE, acuzând faptul că actualul PNL este, de fapt, fostul PDL, iar deciziile importante se iau de către un grup restrâns de persoane, nu în cadrul partidului. Acesta nu a venit singur, ci însoțit de primarul liberal al comunei Sălcuța, Eugen Giurcă, care a declara că, începând de azi, este un susținător al ALDE.

0

„Proiectul ALDE Dolj se consolidează în fiecare zi prin modul nostru de a face politică”
Președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, s-a declarat încântat de faptul că adevărații liberali aleg să vină alături de partidul său și a ținut să precizeze că „ALDE este casa liberalismului în România“. „ALDE Dolj continuă procesul de consolidare a structurilor sale organizatorice și rămâne un partid deschis tuturor doljenilor care cred în valorile unui liberalism autentic de secol 21. Salutăm faptul că ni se alături oameni valoroși, atât dintre cei care nu au mai făcut politică, dar și liberali adevărați, foști membri PNL, care au înțeles că ALDE este casa liberalismului în România. În această săptămână s-au alăturat echipei noastre domnul Adinel Ilinca, fost vicepreședinte al PNL Dolj, precum și alți membri ai organizațiilor PNL din municipiul Craiova. De asemenea, salutăm decizia domnului Eugen Giurcă, primar al comunei Sălcuța, de a adera la programul nostru politic și de a fi partener ALDE de acum înainte. Îi așteptăm în rândurile noastre pe toți cei care cred în libertățile și drepturile cetățenilor“, a declarat Ion Cupă. Acesta a mai spus că obiectivul ALDE Dolj rămâne acela de a obține la toate alegerile din 2019 și 2020 un scor cu două cifre. „În același timp, principala noastră preocupare rămâne construcția unor proiecte alternative pentru fiecare localitate din județ, care să ne dea posibilitatea să venim în fața oamenilor cu o ofertă de soluții care să poată fi puse cu adevărat în practică“, a adăugat liderul ALDE Dolj.

Ilinca acuză conducerea PNL de lipsă de transparență
Proaspăt înscris în ALDE, Adinel Ilinca și-a motivat decizia de a părăsi PNL-ul prin faptul că deciziile importante nu sunt discutate în cadrul partidului, ci sunt luate de un grup restrâns de persoane, provenite din fostul PDL. „Marele PNL este, la ora actuală, marele PDL. Deciziile se iau de patru-cinci persoane din vechiul PDL și nu se discută în mod transparent. Spre exemplu, listele pentru alegerile parlamentare nu au fost discutate în cadrul Biroului Județean“, a declarat Ilinca. Acesta a dat și două exemple de localități unde PNL a pierdut lupta pentru funcțiile de primar în urma unor decizii greșite luate de conducerea filialei. „La alegerile locale, actualul primar al comunei Bucovăț, Cristi Tuță, a fost candidatul nostru (candidatul PNL – n.red.), a ieșit pe primul loc în sondaje, însă nu a fost acceptat, iar el a fost obligat să candideze din partea ALDE și a câștigat. Un alt exemplu este comuna Moțăței. Candidatul propus de mine, care era primul în sondaje, asupra lui s-au făcut presiuni cu o lună înainte de alegeri să renunțe. El nu a renunțat, iar toți cei patru consilieri PDL au plecat și au candidat împotriva lui din partea altor partide. El a pierdut primăria la 100 de voturi“, a mai spus fostul vicepreședinte al ALDE Dolj.
La rândul său, edilul comunei Sălcuța, care a ales să vină alături de ALDE, a dat vina pe lipsa de dialog, apreciere și comunicare cu primarii a conducerii PNL Dolj. „Un partid crește prin primari. Atâta timp cât primarii nu sunt întrebați de nimic, nu se ține cont de opinia lor… nu mi-am mai regăsit locul în partid“, a declarat Giurcă, aflat la primul mandat de primar.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ