„ALDE a susținut întodeauna că este obligatoriu ca și creșterea economică să se vadă în buzunarele românilor. Am pledat pentru creșterea salariilor deoarece dezvoltarea unei societăți nu se poate face invocându-se la nesfârșit principul „strângerii curelei”. În urma rectificării bugetare, toate instituțiile publice au asigurate integral fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare. Toate majorările salariale din sistemul bugetar aprobate în acest an vor fi aplicate fără probleme.
Încadrarea în deficitul de 2,96 % din PIB nu se află sub semnul întrebării. Veniturile bugetului general consolidat pe anul 2017 se majorează pe sold cu 1.060,7 milioane lei. Ele au fost actualizate ținând cont de încasările realizate pe primele șapte luni din acest an, precum și de măsurile legislative aprobate în cursul anului. Cheltuielile bugetului general consolidat se majorează pe sold cu suma de 1.705,2 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat, în termeni cash, se menține astfel la nivelul de 2,96% din PIB.
Prin aceasta sperăm ca și apostolii „liberali” ai apocalipsei economico-financiare să ia o pauză de a promova ”realități” false. Observăm deja că mulți dintre criticii negri și-au moderat puternic discursul panicard.
ALDE rămâne în continuare preocupat de soluții pentru dezvoltarea economică, singurul mijloc prin care beneficiile pentru populație pot fi sporite în anii ce vin“, se arată într-un comunicat al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ