Doi craioveni, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări netimbrate

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului Poliției Rutiere, au depistat luni, 11 septembrie, în comuna Leu, doi craioveni care transportau ilegal mai multe pachete de ţigări netimbrate.

0

În maşina celor doi, într-un compartiment ascuns (pereți dubli), au fost identificate 8.990 pachete țigări (179.800 țigarete) fără timbru de marcaj fiscal, provenite din contrabandă, precum și suma de 64.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și au fost predate la Direcția Regională Vamală Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului. De asemenea, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării și suma de 64.000 lei, totodată fiind indisponibilizat și autovehiculul respectiv.
Cei doi suspecți sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în baza probatoriului administrat cei doi au fost introduși în arestul poliției doljene pe bază de ordonanță de reținere. Aceştia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ