Prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit
Ştefan Stoica: PNL susţine acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu pentru angajaţii din mediul privat

Duminică, 10 septembrie, a avut loc, la sediul PNL Dolj, o conferinţă de presă susţinută de preşedintele Ştefan Stoica, senatorul Mario Ovidiu Oprea şi consilierul judeţean Daniel Drîgnei. În cadrul conferinţei, Ştefan Stoica a vorbit despre inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat, iar senatorul Mario Ovidiu Oprea a prezentat demersul PNL de a depune o moţiune simplă pe Educaţie în data de 12 septembrie 2017.

0

„Inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu vine în sprijinul angajaților din mediu privat și, implicit, a angajatorilor acestora. Spre deosebire de PSD, care a declanșat un război fiscal împotriva mediului privat, atât împotriva firmelor, cât și a angajaților lor, PNL vine cu o viziune care să stimuleze munca, dezvoltarea economiei de piață și a capitalului.
Soluția propusă de PNL pleacă de la cadrul legal existent, conform căruia societățile cu capital privat, care au profit, pot acorda sponsorizări totale într-un an până la maximum de 20% din impozitul pe profit datorat statului. PNL solicită să fie introdusă posibilitatea legală a angajatorului, societăți comerciale cu capital integral privat, de a direcționa 20% din impozitul pe profit către plata celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu. Soluția PNL nu este o impunere, opțiunea fiind lăsată la latitudinea angajatorului/patronului, dar cu certitudine acesta va fi interesat să-și stimuleze suplimentar angajații. Beneficiarii, aproape 4 milioane de angajați din mediul privat, vor fi încurajați să-și păstreze locul de muncă în țară și să devină mai productivi“, a declarat preşedintele PNL Dolj. Instrumente similare celui propus de PNL sunt folosite în Germania, Franța, Spania, Austria, Italia, a mai declarat acesta.
La rândul său, Mario Ovidiu Oprea a declarat că, în data de 12 septembrie, PNL va depune moţiunea simplă pe Educaţie – “România fără educaţie de calitate este o Românie săracă”. Potrivit acestuia, România se confruntă cu o criză a educaţiei, atingând un record în ceea ce priveşte abandonul şcolar. „Rata părăsirii timpurii a şcolii este de 19%, chiar dacă România s-a angajat prin strategia Europa 2020 să o reducă la 11,3%, lucru imposibil de atins în 3 ani. Ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă, în condiţiile în care 9 români pleacă definitiv din ţară în fiecare zi iar şcoala este decuplată complet de la piaţa muncii. Anul şcolar începe fără manuale şi fără autorizaţii de funcţionare pentru şcoli. 177000 de elevi de clasa a V-a nu au manuale pe banci şi doar 6.500 de unităţi de învăţământ din 31000 au avize şi autorizaţii de funcţionare“, a declarat Oprea. Senatorul susţine ca sistemul educaţional este politizat la maximum, subzistă fără bani pentru salariile profesorilor, fără investiţii pentru modernizarea procesului didactic în universităţi, fără profesori calificaţi în timpul verii, fără legislaţie şi proceduri pentru înfiinţarea unei şcoli doctorale sau acreditarea de noi domenii de doctorat. „Avem de a face cu un atac la autonomia şi resursele universităţilor, continuându-se distrugerea învăţământului profesional. Doamna senator Andronescu, preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, ar face mai bine să-i convingă pe senatorii PSD şi ALDE să voteze moţiunea simplă, fiind mai util decât să facă lanţ de forţă împotriva sindicatelor, care pe 2 octombrie vor începe protestele“, a concluzionat acesta.
Tot în cadrul conferinţei, Daniel Drîgnei a dorit să tragă un semnal de alarmă referitor la starea drumurilor judeţene pe perioada iernii, în condiţiile în care Consiliul Judeţean Dolj, prin direcţia de specialitate, asistă neputincios la blocarea acestora din cauza viscolului şi a zăpezii. Acesta a anunţat că grupul consilierilor judeţeni PNL va iniţia un proiect de hotărâre prin care se solicită Consiliului Judeţean Dolj înfiinţarea de perdele forestiere de protecţie împotriva înzăpezirii. „Acestea se pot realiza chiar din această toamnă odată cu începerea campaniei de împăduriri din lunile octombrie şi noiembrie“, a precizat Daniel Drîgnei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ