Pro România vine cu surprize la Dolj
Reînvie Ponta echipa Sas – Solomon?

După o încercare nereuşită de a destabiliza Partidul Social-Democrat cu mâna fostului premier Sorin Grindeanu, ex-preşedintele Victor Ponta s-a decis să reintre transparent în arena politică românească din postura de membru al unei noi formaţiuni politice. Fostul lider PSD a ales varianta cea mai facilă, înregimentarea într-un partid deja existent, Pro România, formaţiune politică înfiinţată de prietenul său Daniel Constantin, evitând să construiască de la zero un alt partid. La Craiova, cel puţin deocamdată, de destinele acestei formaţiuni politice se ocupă fostul pedelist şi uneperist Theodor Sas, un tânăr cu ceva experienţă politico-administrativă după ce a ocupat timp de patru ani postul de viceprimar al Craiovei. Totuşi, surse din piaţa media dau ca sigure câteva surprize pentru toamna acestui an.

0

Disidenţa internă a lui Victor Ponta a luat sfârşit. Înfrânt de Liviu Dragnea într-un război fratricid absurd pentru Palatul Victoria, fostul lider PSD şi-a dat demisia din partid şi a sărit în braţele mai vechiului său partener politic, Daniel Constantin. Pro România este numele formaţiunii politice pe care cel supranumit nu cu mulţi ani în urmă „Micul Titulescu“ se va strădui ca peste trei ani să o „urce“ în parlament. Cum şi dacă va reuşi acest lucru rămâne de văzut, interesant este ce se va întâmpla cu organizarea în teritoriu a noii formaţiuni politice.

Theodor Sas, deja preşedinte interimar
La Dolj, conform unor surse bine informate, s-a creat deja un grup de iniţiativă în fruntea căruia a fost pus doctorul Theodor Sas, fost viceprimar al Craiovei în ultimul mandat al lui Antonie Solomon. Misiunea fostului pedelist şi uneperist este de a construi de la zero organizaţia. Alegerea a fost făcută, se pare, chiar de către Daniel Constantin, care a mers pe mâna unui grup de interese din Craiova. Totuşi, conform unor surse bine informate, odată cu cooptarea lui Victor Ponta, Pro România capătă noi valenţe, motiv pentru care se va încerca atragerea de noi nume. „Este adevărat, eu sunt preşedintele interimar al filialei doljene a Partidului Pro România. În zilele care urmează, vom purcede la creionarea unui birou politic interimar al organizaţiei, dar deocamdată nu pot spune nume. Vom face şedinţa de constituire şi apoi o conferinţă de presă“, a declarat, în exclusivitate pentru Indiscret în Oltenia, Theodor Sas. Cum prin oraş deja circulă zvonuri cu privire la implicarea fostului primar Antonie Solomon în acest proiect, fostul viceprimar Sas a ţinut să precizeze că, deocamdată, nu a fost vorba de aşa ceva: „Nu, nu am discutat cu domnul Antonie Solomon. Însă, orice om de valoare este bine-venit alături de noi! Veţi vedea în Pro România numeroşi oameni de calitate, doctori, avocaţi, economişti“.
Eventuala reintrare a lui Antonie Solomon în politică alături de Victor Ponta reprezintă, din multe puncte de vedere, o ameninţare, în principal, pentru cel mai important partid politic din Dolj, PSD. Antonie Solomon a fost şi este în continuare nu atât un politician de valoare, cât mai ales un „aspirator“ de voturi, imensa sa notorietate putând ajuta o formaţiune politică nou-născută să capete contur pe scena politică doljeană.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ