Şoferi din Dolj, sancţionaţi pentru deficienţele tehnice ale maşinilor

Maşinile care circulă în judeţul Dolj au probleme la sistemul de frânare, la direcţie, existând şi şoferi care şi-au încercat norocul punând în circulaţie autoturime cu ITP-uri false. Toate acestea au fost constatate de către reprezentanţii RAR în colaborare cu poliţiştii de la Rutieră, cu ocazia verificărilor făcute în primele şase luni ale acestui an.

0

În judeţul Dolj, reprezentanţii Registrului Auto Român au verificat tehnic în trafic, în primul semestru din acest an, nu mai puţin de 1.020 vehicule. În urma controalelor, inspectorii au descoperit că 80 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare şi la direcţie, iar 25% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităii rutiere. „Inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate. În aceste situaţii una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român”, se arată într-un comunicat RAR.

ITP-uri false sau expirate
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 38,72% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 3,83% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma testărilor efectuate, pentru 7% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depăşiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante. În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Dolj de către Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră,
au fost aplicate 418 sancţiuni, au fost reţinute 33 de permise de conducere şi 353 certificate de înmatriculare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ