„Craiova Super Rally”, eveniment programat pentru luna septembrie

Consilierii locali craioveni vor supune la vot, în cadrul Şedinţei de Consiliu Local din această lună, aprobarea evenimentului „CRAIOVA SUPER RALLY 2017”. Evenimentul este programat pentru perioada 15-16 septembrie a.c şi este organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv și Asociaţia „Club Sportiv AMC Racing”.

0

Pentru ca de această manifestare sportivă să poată bucura şi craiovenii, municipalitatea trebuie să aloce suma de 146.100 de lei. „Propunerea de organizare, la Craiova, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a unui eveniment sportiv de tip Super Rally este o oportunitate extraordinară pentru municipiu și comunitate de a promova Craiova la nivel național și internațional. Federația Română de Automobilism Sportiv este, conform Legii, singura federaţie naţională pentru sportul automobilistic recunoscută de Guvernul României, prin intermediul Ministerului Tineretului şi Sportului. FRAS are ca obiect organizarea, arbitrarea şi dezvoltarea practicării sportului automobilistic în România. Scopul FRAS este să administreze, să coordoneze, să organizeze şi să promoveze întreaga activitate de automobilism sportiv desfăşurată pe teritoriul României, în interesul membrilor afiliaţi şi pentru atragerea de noi practicanţi ori susţinători şi simpatizanţi ai sportului automobilistic”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Municipiului Craiova.

Participanţi de peste hotare

În cadrul acestui eveniment, participanții la competiție pot lua parte pe baza unei invitații primite din partea organizatorului, La Craiova Super Rally, conform regulamentului și propunerilor depuse de Asociația „Club Sportiv AMC Racing”, sunt invitați și piloți profesioniști (piloți de raliu și de viteză în coastă) din Campionatul Național al României, dar și invitați din străinătate (Bulgaria, Polonia, Germania, Ungaria etc.), cu mașini retro, noi sau de raliu. De asemenea, vor lua startul, în premieră, și mașinile istorice.

Condiţii pentru autoturisme

Conform regulamentului depus de Asociația „Club Sportiv AMC Racing”, participanții amatori trebuie să aibă minim 18 ani și să dețină permis de conducere, iar piloții profesioniști trebuie să facă dovada absolvirii unui curs de pilotaj sportiv. Autoturismele de concurs, care trebuie să corespundă din punct de vedere tehnic cu regulamentul competiției, se împart în două categorii: clasic (data fabricației până la 01.01.1990) și young timer (data fabricației de la 01.01.1990). Grupele și Clasele Craiova Super Rally cuprind Grupa Original/Modificat: Clasa 1 (între 0 cc și 1000 cc), Clasa 2 (între 1000 cc și 1500 cc), Clasa 3 (între 1500 cc și 2000 cc), Clasa 4 (peste 2000 cc) și Grupa Rally (Raliu, Viteză în coastă) – Mașini cu roll bar și omologare raliu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ