Festivalul Puppets Occupy Street - Air Edition - Craiova, 25 august – 1 septembrie 2017
Craiova, sub ocupația păpușilor

Din această seară și până vineri, 01 septembrie 2017, pe străzile Craiovei se dă startul la ... invazia păpușilor. O paradă impresionantă de păpuși gigant și care alegorice va deschide oficial cea de-a IV-a ediție a Puppets Occupy Street, primul și cel mai mare festival de arta animației din România.

0

Creat pentru comunitate și inspirat de mișcarea Occupy, festivalul aduce la Craiova, timp 8 zile, companii și artiști din 14 țări: Brazilia, Argentina, Turcia, Italia, Spania, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Polonia, Marea Britanie, Elveția, Germania, Franța și România. Păpuși, personaje și artiști vor ocupa, la propriu, străzile, cartierele și parcurile Craiovei, într-o varietate de manifestări – peste 250 la număr, pentru toate gusturile și vârstele: parade, spectacole, ateliere de creație, concerte, expoziții, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice etc.
Momentul cel mai așteptat de public este parada de deschidere, ce va plimba, prin centrul orașului, pe muzica imnului festivalului, păpușile supradimensionate și carele alegorice concepute special pentru fiecare ediție. Parada pornește astăzi, ora 21.00, de pe strada A.I. Cuza – McDonalds, în compania artiștilor și craiovenilor, și are ca punct terminus Piața Mihai Viteazu din Craiova.
Organizat de Teatrul Colibri din Craiova și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal, cu sprijinul instituțiilor importante din comunitate, a voluntarilor și sponsorilor, Puppets Occupy Street este și în acest an, în ediția dedicată Aerului, un maraton al păpușilor și poveștilor menit să pună în valoare complexitatea actorului păpușar și frumusețea teatrului de animație.
Festivalul are caracter necompetitiv și pune în valoare doar artiști independenți și companii private de teatru din țară și din străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat.
Peste 100.000 de spectatori s-au bucurat de Festivalul Puppets Occupy Street de-a lungul celor trei ediții de până acum, menite să promoveze arta animației.

Susțin Festivalul Puppets Occupy Street instituțiile din subordinea Primăriei și Consiliului Local Craiova: RAADPFL, Salubritate Craiova, RAT Craiova, Compania de Apă Oltenia, Centrul Multifuncțional, SC Piețe și Târguri Craiova S.R.L., Termo Craiova S.R.L., Poliția Locală Craiova, Opera Română Craiova; instituții din subordinea Consiliului Județean Dolj: Muzeul Olteniei, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Muzeul de Artă; de asemenea Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești“ Craiova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Casa de Cultură a Studenților. Alături de Teatrul Colibri vin în festival și voluntarii JCI Craiova, Asociația Vasiliada, Centrul Social Best Life.
Sponsorii Air Edition 2017 sunt: Rotary Club Craiova Probitas, Epoca Steak House & Wine Bar, ADE Gas, Azalis Gaz, Star Tours, IKK Romania, Fabrrica.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ