ALDE Dolj: Măsurile Guvernului trebuie pregătite mai bine

Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Pentru a se evita speculațiile dăunătoare, măsurile guvernamentale, în special cele din domenii sensibile - fiscalitate, venituri – ar trebui anunțate după efectuarea simulărilor“.

0

„Campaniile de dezinformare și de speculare a unor slăbiciuni în pregătirea deciziilor de politică publică trebuie anticipate și evitate.
Pentru a se evita speculațiile dăunătoare, măsurile guvernamentale, în special cele din domenii sensibile – fiscalitate, venituri – ar trebui anunțate după și numai după efectuarea simulărilor.
Altfel, măsuri cu potențial pozitiv pot fi anulate de o imagine negativă creată în jurul lor înainte ca ele să fie prezentate în detaliu și aplicate în realitate. Mai mult, nepregătirea cum se cuvine a acestor măsuri riscă să producă ezitări și în rândul celor care ar trebui să le susțină.
În privința măsurii legate de conturile separate pentru TVA (split TVA) noi, cei din ALDE, ne dorim ca el să fie un mecanism îmbunătățit de colectare a TVA-ului, însă implementarea sa trebuie făcută în așa măsură încât să nu afecteze părțile implicate.
Solicităm ministrului de Finanțe să prezinte toate argumentele economice și fiscale și simulările tehnice în ceea ce privește această măsură, deoarece ea trebuie să se bazeze pe o analiză integrată a tuturor detaliilor. De asemenea, este absolut necesar un calendar al implementării acestei măsuri. Ea nu poate fi aplicată peste noapte.
Preocuparea ALDE vizează ca, în urma aplicării acestei măsuri, să nu fie afectat mediul de afaceri și cash flow-ul acestuia. Mecanismul TVA split trebuie să aibă în vedere, pe lângă scopul de combatere a evaziunii, și pe acela, la fel de important, de protejare a mediului de afaceri, a IMM-urilor și a activității lor“, se arată într-un comunicat al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ