Club de lectură la „Aman“

Vineri, 4 august, începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a desfășurat cea de-a doua întâlnire educativă în cadrul proiectului Clubul de lectură. La acțiune au participat elevi de la Centrul pentru copii „Aripi de Lumină“ Craiova.

0

Proiectul a fost inițiat luni, 31 iulie, și reprezintă continuarea activităților de lectură desfășurate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în mod regulat, pe parcursul anului școlar. Tema de lectură și dezbatere a gravitat în jurul basmelor orientale. Dimensiunea lor morală, valoarea practică a exemplelor și concluziile desprinse din pasajele redate și, de asemenea, înșiruirea, pe alocuri fantastică, întâmplărilor și coloritul personajelor supranaturale au fost doar câteva dintre secretele care explică interesul și entuziasmul elevilor. Fragmentele selectate de Maria Cristina Gelep din colecția de basme arabe Noaptea neînfricaților au fost îndelung comentate și s-a încercat, potrivit voluntarului bibliotecii, realizarea unei comparații între basmele românești și basmele provenite din universul arab. „Deschiderea spre cultura și elementele de civilizație specifice celuilalt diminuează, în beneficiul ambelor părți, diferența dintre identitate și alteritate. Considerăm inițiativa prezentării și comentării unor basme și povești mitologice provenite din universuri diferite și totuși, în punctele importante, apropiate de specia universală a basmului, o inițiativă lăudabilă. Prin intermediul acestui proiect le oferim copiilor posibilitatea accesării unei lumi noi, palpitantă și misterioasă în egală măsură. Perspectiva cunoașterii unor universuri diferite, definite prin aspirații, personaje și obiective diferite, contribuie la dezvoltarea toleranței și, foarte important, înțelegerii manifestată față de diferență”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
Clubul de lectură se va desfășura în zilele de luni și vineri, începând cu ora 10.00, la American Corner/Mediatecă, până la finalul lunii august. Proiectul se adresează elevilor din ciclurile primar și gimnazial și este desfășurat de voluntarii Delia Marinela Radu si Maria Cristina Gelep. În cadrul fiecărei întâlniri va fi organizată o expoziție de cărți pentru copii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ