Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Direcţia Judeţeană de Pază şi Servicii Dolj şi Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa U Craiova au solicitat şi au primit de la CJ bani pentru a face faţă cu plata salariilor până la sfârşitul anului. Administraţia judeţeană a aprobat în şedinţa extraordinară de săptămâna trecută rectificarea bugetului propriu, printre prevederile supuse votului şi aprobate de consilierii judeţeni aflându-se suplimentarea sumelor încasate de CJ Dolj din cotele ce-i revin din impozitul pe venit, ori banii alocaţi prin PNDL II proiectelor derulate de CJ. Peste 4 milioane de lei noi au fost rezervate însă finanţării cheltuielilor salariale din 2017 în contextul noii legi, pentru cele trei instituţii din ograda Consiliului Judeţean.
Cea mai mare tranşă bugetară a fost solicitată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, căreia îi revin, prin hotărârea adoptată de aleşii judeţeni, aproape 3 milioane de lei. „Cheltuielile de personal ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj pentru anul 2017 se majorează cu 2.962.000 lei, sumă necesară aplicării Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în raportul întocmit de funcţionarii CJ Dolj. O sumă consistentă primeşte, de asemenea, Direcţia Judeţeană de Pază şi Servicii a CJ Dolj, acesteia revenindu-i la rectificarea bugetului judeţean 1.250.000 lei tot pentru asigurarea salariilor până la sfârşitul acestui an. De rectificarea bugetului judeţean la capitolul cheltuieli salariale a beneficiat şi Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa U Craiova, care a primit la rectificarea votată pe 27 iulie numai 20.000 de lei.

Prioteasa: ”E cazul să se vadă o schimbare!”
La şedinţa extraordinară a CJ Dolj în care au fost aprobate rectificarea de buget mai sus pomenită, creşterile salariale pentru aparatul administraţiei judeţene şi al mai multor instituţii din subordine, dar şi majorarea indemnizaţiilor pentru consilierii judeţeni, preşedintele Ion Prioteasa a menţionat că aleşii judeţeni au prevăzut încă de la aprobarea bugetului propriu că va veni momentul creşterii cheltuielilor salariale, îndemnându-i în schimb pe subordonaţi să-şi îmbunătăţească prestaţia la serviciu pe măsura suplimentelor salariale primite. „Eu am tot discutat şi cu sindicatele şi cu colegii noştri, chiar şi ieri am avut o ultimă şedinţă cu toţi angajaţii, şi le-am spus ceea ce vă spun acum şi dumneavoastră. Creşterile sunt consistente şi trebuie să se vadă şi la noi o schimbare. Este cazul ca fiecare să-şi facă o privire retrospectivă şi să vadă ce are de îndreptat pentru că, înainte de toate, suntem umilii servitori ai cetăţenilor, în al doilea rând cu respect faţă de instituţie şi, în ultimul rând, cu respect de sine fiecare dintre noi şi să se vadă ceva schimbat în atitudinea noastră. Nu e nevoie să stea cineva cu camera ascunsă şi sa facă evaluări sau nu ştiu ce să facă. Este cazul să ne uităm la ceea ce câştigăm, pentru că de multe ori ne uităm şi la ceea ce câştigă vecinul şi ne scoate din elanul pe care ni-l propusesem şi de aceea încă o dată le transmit tuturor colegilor, toţi cei care au avut creşteri de salarii, să ne uităm cu respect la cetăţean, să rezolvăm problemele cu celeritate şi cu maximum de solicitudine”, a spus Ion Prioteasa la şedinţa de joi a CJ Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ