ALDE nu acceptă tratarea cetățenilor români ca și cetățeni europeni de rang II. Considerăm că abordarea pasivă în chestiunea dublului standard practicat de anumite companii în privința unor produse alimentare și nealimentare comercializate în țara noastră, este total NEPOTRIVITĂ. În opinia noastră, simpla notificare pe această temă a Comisiei Europene este insuficientă. Guvernul României are obligația constituțională să își protejeze proprii cetățeni, inclusiv prin corecta lor informare asupra produselor îndoielnice care pot afecta interesele lor personale. Constituția României, precizează limpede la art 31:„Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit. Autoritățile publice… sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal”.
Noi credem că a cunoaște PRECIS care sunt produsele îndoielnice și firmele care practică pe teritoriul României politica dublului standard sunt TREBURI PUBLICE și PROBLEME DE INTERES PERSONAL ale cetățenilor români.
Cerem guvernului României să utilizeze toate pârghiile legale interne pentru eliminarea practicii dublului standard. Solicităm efectuarea de urgență a tuturor testelor pentru produsele identificate deja ca fiind îndoielnice, precum și pentru alte produse asupra cărora există suspiciuni că sunt rezultat al practicării dublului standard în producerea lor. Investițiile făcute de statul român în cele mai moderne laboratoare din Europa trebuie valorificate prin punerea acestora în stare de funcționare și utilizarea lor.
Solicităm de asemenea ”desecretizarea” denumirii tuturor produselor îndoielnice și a firmelor care practică dublul standard în România.
Dacă nu putem respecta legi interne care prevăd retragerea de la raft a produselor cu eticheta neconformă (??!!), pentru că despre asta este vorba, macăr să dăm posibilitatea consumatorilor români să se protejeze singuri, prin alegerea personală de a evita cumpărarea unor astfel de produse.
Cerem de asemenea companiilor respectarea egalității în drepturi a tuturor cetățenilor UE, prin respectarea rețetelor în activitatea lor de producție, peste tot unde fac această activitate. Fără a discrimina țările din centrul și estul Uniunii Europene.
ALDE va iniția toate demersurile legitime și legale, inclusiv prin europarlamentarii săi, pentru apararea drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ