Vâlcea: Demersuri pentru crearea unei Regii Județene de Transport în Comun

Consiliul Județean Vâlcea a demarat studiile preliminare pentru crearea unei Regii Județene de stat de Transport în Comun, a declarat pentru Indiscret în Oltenia președintele Constantin Rădulescu (foto). Autobuzele ar putea fi achiziționate printr-un program european, a precizat liderul CJ Vâlcea.

0

„Ne gândim foarte serios, având în vedere experiențele triste pe care le-am avut anul trecut, când am rămas cu copiii și părinții pe jos, din pricina unor probleme între operatorii de transport și autoritățile satului, ne gândim la înființarea unei Regii Județene de Transport în Comun. Așa cum avem Regia Județeană de Drumuri și Poduri, să avem și Regia Județeană de Transport în Comun, pe câteva trasee. Așadar, să existe o regie de transport de stat. Deocamdată nu avem o dimensiune a acestor trasee, suntem la stadiul în care am cerut puncte de vedere: la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Dezvoltării Regionale, la alte instituții abilitate. Lucrăm în acest moment la niște simulări e trasee, ne documentăm în privința costurilor, și de unde am putea obține banii. Cert este că din informațiile pe care le am, este posibil să achiziționăm niște autobuze printr-un program european”, a spus președintele CJ Vâlcea.

Anul trecut, 20 de trasee au fost paralizate temporar, din cauza problemelor unui transportator privat
În 2016, transportul în comun de pe 20 de trasee din judeţul Vâlcea a fost paralizat câteva săptămâni, după ce Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a suspendat licenţa de transport a firmei MatDan. „Eu nu mai accept ca vâlcenii să fie puși în situația în care s-au aflat anul trecut, când copiii nu au mai avut cu ce merge la școală, iar părinții, la serviciu. Eu conside că noi, autoritățile județene și locale trebuie să luăm toate măsurie pentru ca viața cetățenilor să se îmbunătățească și să nu fie afectată”, a conchis Constantin Rădulescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ