ALDE Dolj: „Premierul ar trebui să prezinte lunar situaţia ţării”

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, consideră că „pentru a se elimina manipulările cu cifre prefabricate, guvernul ar trebui să prezinte regulat datele privind situația economică și financiară a țării.”

0

„Pe piața publică din România apar în fiecare zi cifre contradictorii privind o serie de chestiuni importante de ordin economic și fiscal: încasările la buget, absorbția de fonduri europene, inflația, creșterea economică, creșterea productivității, creșterea producției industriale, investițiile directe, numărul firmelor noi, numărul locurilor de muncă nou create, starea deficitului etc.

În funcție de anumite comandamente politice care nu au de a face cu interesul național ci cu mizele mici ale unei opoziții fără de idei și soluții, politicieni și alți vectori de opinie atașați opoziției încearcă să acrediteze ideea ”prăbușirii economice”, a ”crizei iminente”, a ”falimentului economic” etc.

Un astfel de ”război” politic al cifrelor nu ajută cu nimic ci, dimpotrivă, dăunează dezvoltării economice, stabilității și predictibilității economice și financiare atât de des invocate mai ales de neroditoarea opoziție.

Considerăm că guvernul României ar trebui să găsească o formulă permanentă ( săptămânal, lunar, trimestrial?!) de a prezenta prin vocea sa cea mai autorizată, aceea a primului ministru, principalele cifre care definesc starea economică și financiară a țării.

S-ar evita astfel confuziile voite și nevoite și ar exista un reper public promovat cum se cuvine despre datele esențiale ale stării noastre de fapt. Considerăm că în primul rând cetățenii acestei țări ar avea dreptul să știe de la sursă adevărul despre parcursul societății în care trăiesc”, se arată într-un comunicat ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ