„Matineu muzeal de vacanță”, un proiect inedit organizat de Muzeul Oltenia

0

„Dacă v-am stârnit nostalgia sau curiozitatea, cu primul modul al proiectului cultural “Matineu muzeal de vacanță”, vă așteptăm începând din 13 iulie, în fiecare zi de joi, de la ora 10.00, să vizionăm filme istorice, povești românești, scenete, la Muzeul Olteniei Craiova (str. Madona Dudu nr. 14 – Sala de conferințe a Secției de Istorie-Arheologie).
O zi pe săptămână, promitem să vă oferim o cură de cultură de 10 ediții, pe parcursul vacanței de vară. Ne vom aminti atât filmele istorice de odinioară, cât și de fabuloasele povești românești! Vom adăuga apoi comentarii, opinii, atitudini despre personaje istorice, vremuri și timpuri, despre eroi fabuloși de poveste românească și, mai ales, vom căuta corespondențe în zilele noastre!
Selecția va fi, bineînțeles, bazată pe principii cronologice, muzeografice, vârstă, dar și preferințele și inspirația participanților. Contăm pe inventivitatea și creativitatea dumneavoastră ca, de la o simplă idee pe care muzeografii au avut-o, să faceți propuneri de filme istorice/povești românești și să întocmiți propriile liste de preferințe. De la „Epoca de piatră”, la documentare istorice, precum: “Burebista, regele geto-dacilor”, „Ștefan cel Mare”, „Vlad Țepeș”, „Columna” și multe alte referințe istorice, vă vor purta până la sfârșitul verii, prin fabuloase momente istorice, de ieri și de azi. Joi, ne vom întâlni începând cu ora 10.00, cu cei mici, pentru a-i familiariza cu “ Faurul Pământului”, „Zmeii cei fioroși”, „Roșu Împărat” și alte personaje reprezentative din “Greuceanu”.
Începând cu ora 11.00, ne vom delecta cu secvențe din sceneta “Domnul Goe”, pentru ca de la ora 11.30 să intrăm în vremea istorică a lui Burebista, regele geto-dacilor.
Proiecțiile propuse sunt dedicate istoriei, căci cu ajutorul tehnologiei, putem astăzi să explorăm milenii de evoluţie, să ne reamintim etape/evenimente istorice ce au influenţat generaţii întregi și au schimbat cursul istoriei, momente de cotitură şi personaje care au şi-au pus amprenta decisiv asupra evoluției istoriei, culturii și civilizației românești“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ