ALDE Dolj: Guvernul trebuie să imprime un ritm mai alert organizării centenarului

Deputatul Ion Cupă, vicepreşedinte ALDE: „Modul în care vom organiza centenarul națiunii române va spune multe despre capacitatea noastră de a fi cu adevărat între marile națiuni ale Europei”.

0

„Dincolo de disputele politice zilnice și de frământările firești legate de găsirea celor mai bune soluții pentru o bună guvernare, trebuie să conștientizăm repede că națiunea română împlinește o singură dată 100 de ani de existență istorică.
Ezitările de ordin instituțional, legate de funcționarea autonomă sau nu a Departamentului Centenar, lipsa unui cadru clar privind bugetarea activităților omagiale, nu sunt de bun augur pentru organizarea atât în plan central, cât și local a activităților legate de împlinirea a 100 de ani de stat național unitar.
Modul în care vom organiza centenarul națiunii române va spune multe despre capacitatea noastră de a fi cu adevărat între marile națiuni ale Europei.
Mai mult, va arăta lumii întregi, dar și nouă înșine, capacitatea noastră de a ne uni în marile proiecte. Și, în același timp, de a da un răspuns viguros, prin inteligență și creativitate, celor care la Budapesta, dar nu numai, se pregătesc cu resurse umane și financiare importante să submineze, să murdărească această sărbătoare națională unică.
Considerăm că guvernul României are obligația rapidă a clarificării tuturor aspectelor de ordin organizatoric, instituțional, financiar, logistic pentru ca Sărbătoarea Centenarului să marcheze un reper de nesters al identității noastre naționale.
2018 nu este despre putere și opoziție, despre stânga sau dreapta. 2018 trebuie să fie în egală măsură despre trecut și despre viitor. Despre eroii care au făcut posibilă Marea Unire a românilor și despre viitorul demn al națiunii noastre“, se arată într-un comunicat al ALDE.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ