Dacă ești pasionat de istorie, tradiții și vrei să cunoști personajele fabuloase ce populează legendele românești, te așteptăm la Muzeul Olteniei, pentru a urmări împreună proiecții de filme documentare în cadrul unui program educativ înnoitor, curajos și atrăgător.
Dacă ești pasionat de cultură în general, te invităm să vizionăm împreună marile expoziții virtuale dedicate picturii, modei/stilului, păpușilor, manuscriselor, industriei auto și multor alte obiecte din colecții digitale aparținând marilor muzee ale lumii. Îți vom dedica timpul necesar pentru a putea înțelege că și lumea muzeelor este digitalizată, “vie, inter-conectată” și că putem explora astăzi mii de ani de modă, artă, industrie în câteva minute pentru a putea înțelege cum piese de vestimentație, curente din pictură, literatură, acțiuni socio-politice au influențat generații întregi.
Propunem astfel, călătorii virtuale, chiar simbolice și oferim oportunitatea de a descoperi virtual patrimoniul de excepție al României, dar și al culturii universale, care recuperează în esență, frumusețea unui patrimoniu cultural internațional.
Pentru a antrena la manifestare cât mai multe persoane, atât din mediul urban și rural, și pentru a cunoaște și valoroasele colecții ale Muzeului Olteniei, vor fi propuse și realizate circuite tematice de vizitare atunci când filmul documentar propus are reprezentare în spațiile expoziționale ale Muzeului Olteniei.
Vineri, 7 iulie, cei mici sunt așteptați să descopere, în intervalul orar 10.00-11.30, întâmplările fabuloase ale personajelor de poveste create de Ion Creangă și Petre Ispirescu, aflând o multitudine de lucruri noi de la portul țărănesc, personajele tradiționale ale satului până la jocurile minunate ale copilăriei din vremea satului de odinioară.
Începând cu ora 11.30, tinerii și adulții sunt invitați să descopere “Amintiri din Epoca de Piatră”, un documentar ce îți va pune serioase întrebări asupra evoluției omenirii.

Participarea la programul cultural “Matineu muzeal de vacanță” este gratuită, iar înscrierile se fac la nr. de telefon: 0251/417.756, 0769.057.983 0770.333.903 și pe e-mailul instituției: muzeulolteniei@yahoo.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ