Atelier de lut şi ceramică, găzduit de Casa Băniei

Vrei să devii un meșter iscusit în modelarea lutului? Te așteptăm în fiecare sâmbătă, începând cu 1 iulie, la Casa Băniei (str. Matei Basarab nr. 16) – Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova, să descoperi tainele lutului și ceramicii tradiționale în cadrul atelierului de lut coordonat de vestitul meșter popular, Ștefan Trușcă (Oboga, Vâlcea).

0

Atelierul creativ de meșteșuguri tradiționale este organizat în intervalul orar 9.00-12.00, în spațiul interactiv al Secției de Etnografie (str. Matei Basarab nr. 16), și implică pe lângă activități specifice prelucrării/modelării lutului, realizarea de animale/obiecte casnice (farfurii, căni, vase etc), și nararea de povești despre lut/simbolurile picturii pe lut/obiectele fabuloase realizate de marii maieștri ai acestui meșteșug traditional.
Atelierele, derulate în lunile iulie și august, au regim gratuit, fiind realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, și se adresează în special publicului tânăr, în condiţiile în care instituţia muzeală are ca obiectiv asigurarea unei educaţii permanente pe segmentul cunoaşterii şi recuperării tradiţiilor, creaţiei populare, inspirate din meşteşugurile tradiţionale din zona Oltenie.

La atelierul de lut, pot să participe preșcolari, școlari și liceeni fascinați de tehnica lutului și ceramicii. Cei interesaţi se pot înscrie/solicita detalii suplimentare la tel. 0351.444 030 (Casa Băniei).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ