PNL Vâlcea salută promulgarea de către Klaus Iohannis a legii prin care râmnicenii se pot pensiona anticipat

0

Luni, 26.06.2017, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care se acordă posibilitatea râmnicenilor să se pensioneze anticipat, cu 2 ani, fără penalizare. După publicarea în Monitorul Oficial, râmnicenii vor putea beneficia de această prevedere din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că această prevedere prin care râmnicenii se vor putea pensiona anticipat cu 2 ani, fără penalizare reprezintă o reparaţie morală în condiţiile în care până în prezent municipiul Râmnicu-Vâlcea nu se regăsea pe lista oraşelor ale căror cetăţeni beneficiau de această prevedere. Deputatul Cristian Buican a fost unul dintre iniţiatorii amendamentului prin care râmnicenii vor putea beneficia de pensionare anticipată, cu 2 ani, fără penalizare şi pe această cale doreşte să le mulţumească tuturor colegilor deputaţi care au susţinut şi votat această Lege.
”Prin promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a Legii pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se încheie aşteptarea râmnicenilor care doresc să se pensioneze anticipat cu 2 ani, fără penalizare. Mai trebuie doar publicarea Legii în Monitorul Oficial, probabil azi, cel târziu mâine. Fiind unul dintre parlamentarii care a propus acest amendament, mă bucur că am reuşit să le oferim râmnicenilor această posibilitate. Era oricum o reparaţie morală, fiind injust ca oraşul Râmnicu-Vâlcea să nu se regăsească pe lista oraşelor ale căror cetăţeni beneficiau de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.
Potrivit textelor adoptate, „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/ sau de cocs metalurgic, precum si a emisiilor de amoniac si derivate, în municipiul Râmnicu Vâlcea şi pe o raza de 8 km în jurul acestuia, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare.

PNL Vâlcea

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ