Săptămâna trecută, a circulat vestea că doi investitori, respectiv PCC SE, acţionarul minoritar, şi Chimcomplex Borzeşti, sunt interesaţi să cumpere combinatul cu circa 2.000 de angajaţi. Această informaţie a urcat acţiunile Oltchim la aproape 15% la Bursa de Valori Bucureşti.
Statul urmează să vândă cele 54,81% de acţiuni deţinute prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Combinatul va fi vândut pe pachete de active, eliminând SPV-ul, iar investitorii care preiau aceste pachete nu vor fi obligaţi să preia angajaţii şi nici să achite datoriile istorice ale companiei. De asemenea, contractele cu clienţii nu sunt transferate către cumpărători.
Potrivit planului de reorganizare, combinatul s-ar vinde pentru cel puţin 307 milioane euro.

Chimcomplex şi-a mărit capitalul social pentru a cumpăra cu bani proprii activele combinatului

Luna trecută, Chimcomplex SA, parte a Grupului SCR, condus de omul de afaceri Ştefan Vuza, a anunţat mărirea capitalului social cu 38 de milioane de euro, pentru a asigura o parte din fondurile necesare achiziţiei unor grupe de active viabile economic ale Oltchim. Societarea din Oneşti are în plan punerea în funcţiune a noii platforme chimice prin integrarea activelor de producţie proprii cu cele cumpărate de la Oltchim.
Combinatul Oltchim a intrat în insolvenţă pe 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ