Stimulente băneşti pentru patronii care angajează studenţi sau elevi

Angajatorii doljeni sunt stimulaţi financiar şi în acest an, din bugetul asigurărilor de stat, dacă vor accepta să angajeze elevi şi studenţi. Reprezentanţii firmelor care nu ţin cu dinţii de criteriul privitor la experienţa în muncă, pot beneficia de un stimulent lunar de 250 de lei pentru fiecare persoană din cele două categorii anterior amintite.

0

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Dolj, angajarea elevilor şi studenţilor se poate face pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Contract pe durată determinată
Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj, a precizat faptul că atât studenţii, cât şi elevii pot fi angajaţi cu normă întreagă, sau parţial, după caz. „Beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial sau în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei. În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de şase ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă”, a declarat Ghercioiu.

Convenţie cu AJOFM Dolj
Pentru a beneficia de acordarea acestui stimulent bănesc, angajatorii doljeni trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Dolj, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. „Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj”, a completat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj.

Lege din 2007
Reamintim că această lege a intrat în vigoare în urmă cu zece ani, dar angajatorii doljeni nu s-au dovedit a fi prea interesaţi. Se întâmplă acest lucru fie din lipsă de informare, fie din cauza faptului că reprezentanţii firmelor nu doresc să încheie contracte cu o durată atât de scurtă. Rămâne de văzut dacă în această vară se vor încheia astfel de convenţii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ