La Gighera, ambiţiile cântăreţei-directoare de şcoală privează copiii de condiţii decente de învăţământ
Mihaela Cojocaru, un manager cu probleme de… atitudine

Ciudăţeniile sistemului de învăţământ doljean, patronat de ani buni de actuala senatoare Lavinia Craioveanu, nu se opresc doar la cazul Grădiniţei „Phoenix“ din Craiova, caz prezentat pe larg în ediţiile trecute ale săptămânalului nostru. În comuna doljeană Gighera, directoarea şcolii, interpreta de muzică populară Mihaela Cojocaru, sub înaltul „patronaj“ al conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, poartă, de mai bine de un an, un război surd cu autorităţile locale. Pierzători sunt copiii din comună, care şi-au desfăşurat activităţile în condiţii improprii ca urmare a încăpăţânării directoarei de a colabora cu primăria şi consiliul local din comună.

0
sursa foto: facebook/MihaelaCojocaru

Interpreta de muzică populară Mihaela Cojocaru este o celebritate în Gighera, nu pentru vocea suavă pe care o deţine, ci pentru modul bizar în care manageriază instituţia de învăţământ din localitate. Simpatizantă activă a PSD, directoarea a ales să-şi sacrifice elevii pe „altarul“ unui război cu edilul comunei şi consiliul local. Sistematic, cântăreaţa sabotează orice încercare a conducerii localităţii de modernizare a bazei materiale a şcolii şi grădiniţelor din localitate. Spre exemplu, deşi darnici cu bugetul şcolii, consilierii locali s-au izbit de un zid atunci când au virat bani în contul unităţii de învăţământ pentru finalizarea lucrărilor de amenajare interioară a noii grădiniţe din localitate. „Noi am virat cred că peste un miliard astă-toamnă să se cumpere centrală la grădiniţa nouă şi să se instaleze. Deşi avea banii în cont, doamna Cojocaru a refuzat să demareze procedura de achiziţie, obligând preşcolarii din satul Gighera să facă naveta câţiva kilometri până la grădiniţa din satul vecin. Pur şi simplu şi-a bătut joc de copiii noştri. Am sesizat Inspectoratul Şcolar, dar inutil, pentru că doamna avea pile mari acolo, fiind din acelaşi partid cu doamna inspectoare generală, Lavinia Craioveanu“, ne-a declarat unul dintre consilierii locali din Gighera. Contactat telefonic, primarul localităţii, liberalul Florea Neacşu, a refuzat să comenteze situaţia: „Sincer, eu nu vreau să comentez acest subiect! Eu, în calitate de primar, şi consiliul local, am făcut tot ceea ce este omeneşte posibil ca sistemul educaţional din localitate să se desfăşoare în condiţii demne şi civilizate. Din păcate, nu totul a depins de noi, însă Inspectoratul Şcolar a fost sesizat cu privire la aceste aspecte. Deocamdată nimeni nu a reacţionat, dar nu este timpul pierdut!“

Numită de Craioveanu, menținută de Sună

Mihaela Cojocaru este una dintre apropiatele fostei inspectoare generale, actuala senatoare Lavinia Craioveanu. A fost promovată în această funcţie în perioada în care senatoarea jongla cu destinele învăţământului doljean şi este menţinută pe post de actuala inspectoare generală, Monica Sună, în ciuda scandalurilor în care este implicată. Nu este prima dată când numele Mihaelei Cojocaru apare într-un scandal. Pe vremea Lelioarei Nicola, o altă inspectoare generală a IȘJ Dolj de tristă amintire, actuala directoare a şcolii din Gighera era suspectată că a fost numită directoare a Şcolii nr.23 din Craiova tot pe baza pilelor politice.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ