Cei mai mulţi dintre craiovenii care locuiesc în apartamentele sau garsonierele ANL din blocul T1(zona Craioviţa) iau în calcul varianta contractării unui credit bancar în vederea achitării preţului locuinţei. Sunt şi persoane însă care s-au pregătit din timp şi care au o bună parte din sumă, urmând să achite integral locuinţa la data încheierii contractului de vânzare. „Am reuşit să strâng trei părţi din suma cerută pentru apartament. O să văd cum mai adun şi diferenţa şi vreau să achit integral suma, pentru că nu vreau să mai aud de rate şi alte minuni. Ar fi şi varianta unui credit, dar nu ştii ce îţi oferă viitorul şi mai bine rezolvăm acum. Partea bună este că au terminat cu tot ce ţine de cadastru şi că în sfârşit le-au scos la vânzare. Aşteptam ziua în care să primim acest plic şi să fim informaţi cu privire la modalităţile de cumpărare”, a spus unul dintre chiriaşi.

Rate pe 15, 20 sau 25 de ani
Cei care aleg să achite preţul locuinţelor în rate trebuie să plătească un avans, în momentul încheierii contractului, de minimum 15% din valoarea de vânzare. Optând pentru această variantă a ratelor pe 15, 20 sau 25 de ani, locatarul devine proprietar doar după achitarea integrală a valorii trecute în contract. Până în acel moment, locuinţele rămân în administrarea primăriei. Preţul unui apartament cu două camere se învârte în jurul sumei de 135.000 de lei, garsonierele costând aproximativ 90.000 de lei.

Nou lot de locuinţe în cartierul Romanescu
La nivelul municipiului Craiova, autoritatea publică administrează în prezent nu mai puţin de 440 de locuinţe ANL, fond ce are în componenţă 257 de garsoniere şi 183 apartamente cu două camere. Totodată, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a trecut pe lista investiţiilor din 2017 şi municipiul Craiova. Datorită acestui lucru, este propus spre finanţare amplasamentul situat în cartierul Romanescu, cu un număr de 128 de unităţi locative.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ