Acţiunile cuturale, prinse în programul Zilelor Municipiului Craiova 2017

Ateliere de meşteşuguri tradiţionale, tehnici de confecţionare a bijuteriilor, arta origami, lectură în aer liber şi diverse expoziţii culturale, de toate aceste acţiuni s-au putut bucura craiovenii, timp de o săptămână cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova 2017.

0

Primăria Craiova, în colaborare cu celelalte instituţii de cultură din oraş, le-a propus craiovenilor şi celor care au tranzitat oraşul în tot acest timp, un program diversificat cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova 2017. Pe lângă spectacolele de muzică populară şi uşoară, atelierele de creaţie au avut un rol activ pentru cei care au ajuns, în perioada 29 mai-4 iunie a.c., în centrul urbei.

Obiecte din lut, sculpturi în lemn, bijuterii şi origami

Acţiuni au fost pentru toate vârstele, fiecare îndeletnicire în parte bucurându-se de succes. Astfel, doljenii pasionaţi de tradiţii au văzut şi chiar au încercat să facă anumite obiecte din lut şi din lemn, sau să picteze icoane, meşterii polulari fiind prezenţi, în primele trei zile ale manifestării pe esplanada Casei Băniei din Craiova. Confecţionerii de bijuterii şi cei care deţin arta origami au dezvăluit şi ei, publicului participant, câteva dintre secretele acestor meşteşuguri.

„Pătura care citeşte” şi o serie întreagă de expoziţii

La rândul lor, iubitorii de lectură au avut şansa să citească în aer liber, atât în bătaia soarelui, cât şi la lumina lumânării. Cu o carte preferată şi o pătură pentru a se aşeza la o sesiune de lectură şi muzică, aceştia şi-au petrecut timpul alături de scriitorii craioveni. „Dacă vii de la serviciu, de la şcoală sau de oriunde altundeva şi nu ai cu tine o pătură,  Biblioteca Aman te invită pe păturile special amenajate pentru acest eveniment şi îţi oferă o carte pe care să o lecturezi”, a fost îndemnul reprezentanţilor Bibliotecii Aman din Craiova. Cu ocazia acestui eveniment, denumit „Pătura care citeşte”, elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu” au susţinut mai multe recitaluri vocale, la chitară şi au recitat poezii hazlii. De asemenea, participanţilor li s-au pregătit mai multe surprize  au primit premii şi s-au bucurat de jocuri interactive.

În programul cultural derulat cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova au fost prinse şi anumite expoziţii. Amintim aici expoziţia de pictură flamandă, Expoziţia „Statui romane în Oltenia”, expoziţia de maşini de epocă sau Expoziţia „Cosmin Păulescu Harta-teritorii portabile”.

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ