Anişoara Stănculescu, candidat ALDE Dolj la Primăria Craiova: „Propunem şase direcţii de dezvoltare a Craiovei”

Candidatul ALDE Dolj la funcţia de primar al municipiului Craiova, Anişoara Stănculescu, a prezentat programul de dezvoltare şi modernizare a Craiovei, în cadrul unei conferinţe de presă. La eveniment a fost prezent preşedintele ALDE Dolj şi deputat ALDE, Ion Cupă, membrii ALDE, preşedintele PRM Dolj dar şi doi antreprenori din sistemul privat, managerul agenţiei de turism Mapamond, Marian Nicola, şi reprezentantul unei firme de termoficare din Craiova, Mihai Roşoga.

0

Potrivit Anişoarei Stănculescu, candidat ALDE Dolj la Primăria Municipiului Craiova, proiectul pentru dezvoltarea şi modernizarea urbei este structurat în trei părţi. „În program am prevăzut şase direcţii de acţiune.  Ne dorim pentru oraşul nostru să fie un spaţiu urban, să fie un spaţiu atractiv şi modern, îmbinând o dezvoltare economică de tip european cu o puternică identitate românească. Viziunea ALDE asupra dezvoltării este fundamentată pe o gândire strategică nouă şi anume: dezvoltare nu doar administraţie; investiţii nu doar funcţionare. Această gândire vine în sprijinul atingerii unui obiectiv pe care noi vi-l propunem şi anume revenirea oraşului nostru printre primele patru municipii ale ţării. Actualul proiect este unul deschis, un proiect ce va fi completat în dialog direct cu cetăţenii şi cu specialiştii Craiovei. Nu este un proiect complet dar oferă aliniamente ale gândirii noastre despre oraşul nostru. Indiferent de rezultatul alegerilor, vreau să vă spun că acest proiect va fi completat cu idei noi şi cu soluţii fundamentate, soluţii pe cifre şi pe resurse. Acest proiect este compus din trei părţi. Prima parte este o fotografie corectă a realităţilor Craiovei, a riscurilor pentru comunitatea noastră. În a doua parte propunem cele şase direcţii de dezvoltare a oraşului, iar cea de-a treia parte presupune enumerarea celor zece măsuri pe care noi le vom lua în contextul victoriei. De asemenea, aceasta a treia parte cuprinde un inventar deschis care va fi completat zilnic cu probleme punctuale pe care le au cetăţenii şi care ne sunt transmise prin intermediul dialogului”, a declarat Stănculescu.

 

Proiect perfectibil

Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj şi deputat ALDE, a menţionat că actualul proiect ALDE răspunde necesităţilor municipiului Craiova. „Am stabilit această întâlnire pentru a arăta că ne ţinem de cuvânt şi că aşa cum a promis candidatul nostru a prezentat proiectul ALDE pentru Primăria Craiova. Proiectul se numeşte <<Bănia europeană, un oraş competitiv, cetăţeni mulţumiţi şi viitor sigur>>. Avem, la această oră, un proiect perfectibil pentru Craiova, un proiect care răspunde nevoilor acestui oraş. Îi urez succes candidatului nostru”, a precizat Cupă.

 

Susţinută şi de cei din mediul privat

Prezenţi la eveniment, cei doi reprezentanţi ai sectorului privat au venit cu ceva propuneri pe linia colaborării dintre mediul privat şi sectorul public. Astfel, managerul agenţiei de turism Mapamond, Marian Nicola, consideră că este necesar ca viitorul primar să fie interesat de imaginea Craiovei pentru ca oraşul să poată fi promovat, cu adevărat, din punct de vedere turistic. La rândul său, directorul firmei de termoficare trage un semnal de alarmă cu privire la reţeaua de termoficare din Craiova, la uzura conductelor şi la importanţa modernizării întregului sistem al oraşului. Ambii antreprenori văd  proiectul ALDE Dolj ca fiind „un proiect pentru un viitor sigur”, iar pe Anişoara Stănculescu o cataloghează drept omul potrivit pentru Primăria Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ