Craiova: Ministrul Sănătății a vizitat noul spital municipal

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a vizitat vineri, alături de Lia Olguţa Vasilescu, actualul ministru al Muncii şi fost primar al Craiovei, noul spital municipal care se construieşte în Bănie. Acesta s-a arătat impresionat de investițiile realizate, în ultimii ani, de municipalitate în spitalele din oraș, mai ales de Secţia de pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase, reabilitată complet la începutul anului trecut.

0

„Am răspuns invitaţiei doamnei ministru pentru a vedea această investiţie care urmează să fie dată în folosinţă după ce vor fi finalizate lucrările şi după ce vor fi obţinute absolut toate avizele. În acelaşi timp am vizitat o secţie de copii cum nu am văzut nici în străinătate, deşi am văzut foarte multe spitale de copii, atât în ţară cât şi în străinătate. O secţie pentru care autorităţile locale merită felicitările noastre şi merită tot respectul pentru că este un model pentru cum trebuie să arate un spital de copii. În acelaşi timp sunt în Craiova pentru a avea întâlniri, împreună cu doamna ministru, cu preşedintele CJ Dolj, cu primarul, în ceea ce priveşte Spitalul Regional, pentru că, aşa cum ştiţi, la Craiova va fi unul dintre cele trei spitale regionale anunţate în programul de guvernare şi vreau să vă spun, cu mulţumire, că Spitalul Regional din Craiova este cel mai înaintat în ceea ce priveşte actele, adică hotărârea de guvern este dată şi aveţi chiar şi certificatul de urbanism. Celelalte două spitale, respectiv Cluj şi Iaşi, sunt în fază de elaborare a hotărârii de guvern. (…) Vreau să vă asigur şi i-am promis doamnei ministru că vom lucra în foarte strânsă legătură cu preşedintele consiliul judeţean şi cu primarul Craiovei pentru că avem nevoie ca în momentul în care vom demara lucrările acestea să meargă în paralel cu utilităţile şi absolut toate lucrurile pe care primăria şi consiliul judeţean le poate pune la dispoziţie motiv pentru care vom coopta în echipa de management pentru spitalele regionale a Ministerului Sănătăţii primarul, preşedintele CJ pentru a lucra în strânsă legătură cu proiectanţii şi executanţii spitalelor regionale”, a declarat Florian Bodog.

„Vaccinarea, singurul mod prin care se poate preveni boala”

Totodată, ministrul Sănătății a vorbit și despre viitoarea lege a vaccinării, în contextul în care, cu doar o zi înainte de vizita sa, la Craiova s-a înregistrat un nou deces provocat de rujeolă. Este vorba despre un copil de doar patru luni care a contactat boala chiar de la mama sa, o tânără de etnie rromă, care la rândul ei nu fusese vaccinată împotriva acestei boli. „Vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni boala. În țară se desfășoară acum o campanie de informare, iar legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului. Sunt foarte mulți părinți care își manifestă îngrijorarea cu privire la faptul că în colectivitățile în care merg copii lor ar putea apare copii nevaccinați care să pună în pericol viața și sănătatea copiilor lor ”, a spus ministrul Bodog. Acesta a precizat că 110.000 de doze de vaccin ROR au fost distribuite în țară, iar acum ministerul este în curs de a achiziționa o cantitate de peste 300.000 doze.
În ceea ce privește vaccinul hexavalent, ministrul Sănătății a precizat că acesta nu a fost achiziționat la prețuri mai mari. „Pentru hexavalent eu am moștenit o procedură de licitație care nu a primit viză de control financiar preventiv și atunci a trebuit să fac o altă procedură și am făcut una de urgență. Însă vreau să precizez faptul că la procedura de urgență prin care s-a achiziționat vaccinul hexavalent am menținut același preț care s-a obținut în licitație, nu s-a modificat cu absolut niciun leu prețul plătit de minister pentru acest vaccin. În această perioadă cumpărăm vaccin hexavalent mai mult datorită faptului că nu exista până la momentul acesta care să livreze vaccin pentru hepatita B și atunci s-a modificat schema și se vaccinează cu hexavalent”, a spus Bodog.

Noul spital municipal, o investiție de peste 30 de milioane de lei, a fost construit pe vechiul schelet din vecinătatea Spitalului de Boli Infecţioase aici urmând să fie mutate patru dintre secţiile Spitalului „Filantropia“. Este vorba despre Secţiile Medicală I, Medicală II, Medicală III şi Secţia Fizioterapie şi Urgenţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ