De ce are ALDE un candidat propriu la Primăria Craiovei?

0

Odată cu felicitările şi încurajările pentru candidatura depusă de ALDE pentru funcţia de primar al Craiovei, am primit şi întrebări, legitime de altfel. De ce un candidat propriu? De ce nu susţine ALDE candidatul propus de PSD?
Am să răspund cu cinci argumente pe care eu le consider a fi raţionale.
În primul rând, ALDE nu este o ”anexă” a PSD. ALDE este un proiect politic pe picioarele lui, un partid liberal modern cu o favorabilitate şi încredere tot mai mari din partea publicului.
ALDE este şi va fi un partener corect de guvernare pentru PSD şi înţelege să se achite de toate obligaţiile ce îi revin din acest statut. Între aceste obligaţii nu se regăseşte imperativul susţinerii candidaţilor PSD la diferitele funcţii de primar care se aleg în data de 11 iunie.
În al doilea rând, ALDE are o viziune LIBERALĂ despre dezvoltarea oraşului pe care vrem să o comunicăm, să o împărtăşim direct craiovenilor. Candidatul nostru va lansa la începutul campaniei un proiect de dezvoltare al oraşului aşa cum rezultă el din analizele şi proiecţiile noastre.
În al treilea rând, obiectivul nostru ca organizaţie politică locală este acela de a deveni la orizontul anilor 2020 cea mai importantă forţă politică liberală din Craiova şi din Dolj. Putem atinge acest obiectiv doar având ”meciuri în picioare”, cum se spune în sport, doar promovând ideile şi soluţiile noastre în competiţii electorale, acolo unde le putem valida public.
În al patrulea rând, membrii şi simpatizanţii noştri din Craiova ne-au cerut să ne înscriem în această competiţie electorală. Sunt mulţi craioveni care nu se simt reprezentaţi nici de PNL şi nici de PSD şi care caută o alternativă nouă.
La fel ca în viaţa de zi cu zi, şi în politică voinţa şi caracterul unor oameni şi al unor organizaţii se şlefuiesc în acţiune, în competiţia alternativelor.
Nu în ultimul rând, avem un candidat propriu pentru că avem un candidat bun, cu un profil cerut de către craioveni. Foarte mulţi craioveni vor în fruntea oraşului o femeie pragmatică, dinamică, familistă, nascută, crescută, educată în Craiova.
Candidatul ALDE, inginerul Anişoara Stănculescu, corespunde acestui profil de candidat revendicat de craioveni.
Campania noastră nu va fi îndreptată împotriva vreunui partid sau persoane publice ori private. Vom răspunde la atacuri doar dacă şi atunci când imaginea noastră va fi lezată. În rest, vom sta de vorbă cu craiovenii şi le vom arăta soluţiile noastre. Nu vom intra în războaie politice şi nici în dueluri sterile ale orgoliilor.
Noi am decis să punem pe primul plan Craiova!
Mai intâi, Craiova!

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ