Ateliere de folclor pentru copiii şi tinerii doljeni

Ansamblul folcloric „Maria Tănase” va derula, începând cu această toamnă, un proiect ce constă în organizarea unor ateliere de folclor pentru copii şi tineri. Cursurile se vor desfăşura pe categorii de vârstă, participanţii urmând să înveţe tainele jocului sau ale cântecului popular, timp de un an de zile.

0

Potrivit managerului Ansamblului folcloric „Maria Tănase”, Niculina Stoican, aceste ateliere vor ajuta în promovarea instituţiei şi le vor oferi copiilor şi tinerilor posibilitatea să îşi petreacă timpul într-un mod constructiv. „Am pregătit aceste ateliere de folclor pentru a promova activitatea noastră şi a încerca să formăm o pepinieră şi pentru partea corpului de balet şi pentru solişti. Cel mai probabil, atelierele se vor deschide din această toamnă. Până atunci, vom face o promovare şi încercăm o implementare a acestor cursuri verificând dorinţa craiovenilor în acest sens. Avem profesori foarte buni cu care ne mândrim. Suntem pregătiţi să îi formăm, să îi facem mândri că sunt olteni. Fiecare secţie în parte va avea un curs pe care îl va susţine în faţa copiilor. Ne dorim să facem un pic de educaţie pe latură artistică, folclorică. Sperăm să avem succes cu acest proiect, să avem foarte mulţi elevi în atelierele noastre de folclor”, a precizat Stoican.

Diplomă de participare
Atelierele folclorice, constând în dansuri populare şi solişti vocali, se vor desfăşura pe trei categorii de vârstă, durata lor fiind de un an de zile. Cursurile nu vor fi gratuite, iar la final cursanţii vor primi o diplomă de participare. Atelierele se vor organiza săptămânal, la sediul Ansamblului „Maria Tănase”, situat pe strada Crişului, nr. 9.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ