Dansatorii Ansamblului „Maria Tănase”, la festivaluri în Maroc şi SUA

Dansatorii Ansamblului „Maria Tănase” vor participa la două festivaluri organizate peste hotare. Unul dintre evenimente va avea loc în Maroc, în perioada 12-16 mai a.c., iar cel de-al doilea în Statele Unite ale Americii, în perioada 12-15 mai a.c.

0

Întrucât festivalurile sunt programate în aceeaşi perioadă, dansatorii ansamblului se vor împărţi în două grupuri. Astfel, opt căluşari şi un reprezentant al Ansamblului „Maria Tănase” vor merge în SUA şi alte patru echipe de dansatori se vor deplasa în Maroc. „Secţia de dans se va deplasa în străinătate, în Maroc şi în SUA. Practic, ne vom împărţi în două grupuri şi unii vom merge în Maroc, unii în SUA. A trebuit să ne împărţim deoarece manifestările se organizează în aceeaşi perioadă, respectiv 12-16 mai a.c. în Maroc şi 12-15 mai în SUA. În SUA mergem cu ocazia Zilei României pe Broadway, sărbătorită pe 14 mai, şi acolo vom participa la evenimentele programate de către Ambasada României în SUA. În Maroc mergem tot la un festival. Avem emoţii pentru că peste hotare nu ai un solist, un instrumentist care să te ajute să mai respiri puţin, ci se va dansa continuu. Avem programe şi de 30 de minute intense. Sperăm că vom face o surpriză plăcută şi că vom mai fi chemaţi de către Institutul Cultural Român”, a precizat Ionel Garoafă, maestru coregraf al Ansamblului Profesionist „Maria Tănase”.

„Este o mândrie că mergem acolo”

Dansatorii Ansamblului „Maria Tănase” sunt singurii din ţară care vor lua parte la programul Festivalului „Ziua României pe Broadway”. „Este singurul ansamblu profesionist din România care participă la Festivalul Ziua României pe Broadway. Este o mândrie că mergem acolo, este o mândrie faptul că ansamblul are foarte multă activitate, foarte multe participări la televiziuni, foarte multe spectacole, fiind foarte bine şi financiar pentru noi. Activitatea creşte şi toate acestea se datorează oamenilor din ansamblu care pun echipa în valoareîn toată această perioadă”, a menţionat Niculina Stoican, managerul Ansamblului Profesionist „Maria Tănase”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ