Indiscreții de Vâlcea

0

Gutău, la Ziua Poloniei şi Ziua Regalităţii
După ce şi-a exprimat nemulţumirea că IPJ Vâlcea nu l-a invitat la manifestările prilejuite de Ziua Poliţiei, Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a primit două compensări. Marţi, 2 mai a.c., Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat că municipalitatea va fi reprezentată, prin primar, la două evenimente importante: Ziua Republicii Polone şi Ziua Regalităţii. „Primarul Mircia Gutău a răspuns invitaţiei transmise de Ambasadorul Republicii Polone, Excelenţa Sa dl. Marcin Wilczek, şi va lua parte luni, 8 mai, la evenimentele organizate la Bucureşti cu ocazia Zilei Republicii Polone. Reamintim că ambasadorul Poloniei a fost oaspetele municipiului Râmnicu Vâlcea în 25 ianuarie, ocazie cu care a avut întâlniri la Primăria municipiului cu reprezentanţi ai administraţiei locale, precum şi cu mediul de afaceri”. De asemenea, miercuri, 10 mai, la invitaţia Şefului Casei Majestăţii Sale Regelui, edilul-şef al Râmnicului, alături de un număr mare de invitaţi, va participa la garden-party-ul oferit cu ocazia zilei de 10 mai la Palatul Elisabeta”, a precizat primăria.

Mihail Ştefănescu, out de la pupitru?
Se aude că Mihail Ştefănescu, directorul Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, va fi înlocuit din funcţie. Adevărul e că a stat cam de multicel “la pupitru”. Ar exista deja trei variante de înlocuitor, două fiind de… ”înlocuitoare”.

Pîrvu spune că a fost viceversa
Social-democratul Constantin Pîrvu, liderul CNSLR Frăţia, susţine că liberalii au minţit atunci când au spus că le-ar fi închiriat, la suprapreţ, Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, în care şi-au desfăşurat conferinţa judeţeană. Pîrvu zice că, de fapt, a fost viceversa. Adică a acordat PNL Vâlcea un bonus substanţial, întrucât sala a fost ocupată pe o perioadă de timp dublă faţă de cea pentru care se plătise.

Un pic de reformă în Forum
Demnă de luat în seamă propunerea consilierului PNL Grigore Crăciunescu în ce priveşte Forumul Cultural al Râmnicului, sugativă cu o vechime de 16 ani a banului public. La cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, Crăciunescu a cerut un pic de reformă în Forum: ”Să fie transformat în altceva, să nu mai fie cinci-şase iluştri şi eminenţi care se laudă unul pe celălalt. Trebuie definit un alt concept pentru viaţa culturală în viitor”, a spus Crăciunescu. Şi n-a spus rău…

Şef nou la IPJ?
Umblă zvonul că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea va avea, nu peste mult timp, un şef nou. Acesta va fi comisarul-şef de poliţie Ion Matei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ