Dolj: Elevii chiulangii, prinşi în fapt de poliţiştii doljeni

Poliţiştii doljeni au efectuat, în primele trei luni ale acestui an, mai multe verificări la unităţile şcolare, concluzia fiind că absenteismul şcolar continuă să fie o problemă în judeţul nostru.

0

Potrivit comisarului-şef de poliţie al IPJ Dolj, Constantin Nicolescu, la cele 592 de unităţi de învăţământ  (178 în mediul urban şi 414 în mediul rural), au fost organizate şi s-au executat în sistem integrat 152 acţiuni şi controale pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, dintre acestea 46 pentru prevenirea şi combaterea absenteismului, 45 pentru respectarea regimului circulaţiei rutiere, 61 alte acţiuni.

Acţiuni de prevenire

„Cu ocazia acţiunilor/controalelor executate au fost depistaţi 117 elevi absentând de la ore şi au fost aplicate 173 sancţiuni contravenţionale. În această perioadă poliţiştii/jandarmii au participat la 192 de şedinţe cu elevii, cadrele didactice şi părinţii, au desfăşurat 252 activităţi în cadrul orelor de curs.  Au fost continuate activităţile în cadrul Programului de prevenire a delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor (prioritate naţională) şi în cele opt proiecte de siguranţă de tip Security Marketing, în zona unităţilor de învăţământ aflate în derulare”, a declarat Nicolescu.

27 de patrule

Pentru a se asigura un climat de linişte şi ordine publică, în zona şcolilor din judeţ, acţionează patrule de poliţişti. „În vederea menţinerii ordinii publice, din totalul unităţilor de învăţământ, 556 au fost repartizate pentru menţinerea ordinii publice structurilor teritoriale ale IPJ Dolj (142 în mediul urban şi 414 în mediul rural), 26 au fost repartizate structurilor de jandarmi  şi 10 poliţiei locale (10 în municipiul Craiova) pentru activităţi de menţinerea ordinii publice. Au fost constituite, cu caracter permanent, 27 patrule care acţioneaza pe timpul procesului de învăţământ, zilnic, din care 24 în municipiul Craiova şi trei patrule independente din cadrul IJJ Dolj la şase unităţi din Calafat, Filiaşi şi Segarcea”, a conchis Nicolescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ