Grădiniţe izolate termic cu bani europeni

Cinci grădiniţe din Craiova şi căminul-internat al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” vor fi izolate termic cu bani provenind din finanţare nerambursabilă. Primăria a făcut deja primele demersuri în acest sens, materialele necesare fiind deja livrate, proiectul demarând la finele anului 2015.

0

Municipiul Craiova este beneficiar în cadrul proiectului ,,Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodăriile cu venituri reduse din România”, finanţat de GEF şi UNDP (PNUD) România şi implementat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de alte cinci localităţi din judeţele Dolj şi Hunedoara. În cadrul acestui proiect, autorităţile craiovene au luat în calcul reabilitarea termică parţială la şase clădiri cu destinaţia spaţii de învăţământ – „Izolare termică a anvelopei clădirilor la partea opacă a faţadei”, fiind incluse pe lista clădirilor: căminul internat al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, Grădiniţa nr. 11, Clădirea corp A a Grădiniţei nr. 31, Grădiniţa nr. 28, Grădiniţa nr. 15 şi Grădiniţa nr. 51.

Peste 1.430.000 de lei

Întrucât municipiul Craiova nu a avut buget în primul trimestru al acestui an, abia în cadrul şedinţei din această lună se va aproba execuţia bugetară a fondurilor nerambursabile, printre care şi acest program. „La finele anului 2015 au fost achiziţionate serviciile de proiectare cuprinzând expertiză tehnică, audit energetic, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiect tehnic, inclusiv caiete de sarcini, documentaţia pentru autorizaţia de construire, detalii tehnice de execuţie, asistenţă tehnică pentru reabilitarea termică a clădirilor sus menţionate. Au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 98 din 22.03.2016, valoarea estimată a întregii investiţii fiind de 1.430.321 de lei. Contravaloarea serviciilor de proiectare a fost încasată de la UNDP astfel: 34.038 lei în decembrie 2015 şi 2.562 lei în cursul anului 2016. S-a efectuat plata serviciilor în sumă de 16.430 lei, a proiectului tehnic în sumă de 10.980 lei şi a documentaţiei pentru autorizaţia de construire în sumă de 3.660 lei. De asemenea, s-a semnat acordul de MC-3 ex. principiu şi au fost livrate materialele aferente termosistemului prin intermediul UNDP în valoare de 102.7253,25 lei pentru CN Fraţii Buzeşti şi în valoare de 257.580,70 lei pentru cinci clădiri cu destinaţia de grădiniţe”, se arată într-o hotărâre de proiect a Consiliului Local Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ