Alegeri la PNL Vâlcea: „Am devenit o copie palidă a PSD”

Punându-şi un pic de cenuşă în cap, dar mai ales turnând lături în capul fostei conduceri naţionale pe care au găsit-o vinovată de eşecurile electorale de anul trecut, liberalii vâlceni şi-au ales pe 22 aprilie conducerea judeţeană.

0

Fără contracandidat, Cristian Buican a fost votat pentru a treia oară în funcţia de preşedinte al filialei de partid. Nu înainte însă de a declara de la tribună că la alegerile parlamentare din decembrie 2016 s-a obţinut cel mai slab scor din istoria PNL Vâlcea din ultimii 16 ani (!!!).
Ei, şi?
În contrabalans, s-a pus mare accent pe câştigarea a 51 de primării din cele 89 la scrutinul local. Iar când a venit vorba despre pierderea Primăriei Râmnicu Vâlcea şi a conducerii Consiliului Judeţean, a fost invocat Mircia Gutău, care, din cauza Alinei Gorghiu, nu a putut „pune umărul”. Sigur, s-ar fi putut discuta şi altceva: despre poziţia „ghiocel” a conducerii PNL Vâlcea în faţa acestei decizii, dar n-a fost să fie!

„Vâlcea Liberală” sau semnalul de alarmă că Buican nu a înţeles eşecul din 2016

Au vorbit şi invitaţii: Gigel-Sorinel Ştirbu, deputat PNL de Olt, Costel Moisescu, noul preşedinte ales al PNL – Filiala Olt, Virgil Guran, din partea Filialei Prahova a PNL. Mai cu seamă cei de la Olt au lăudat Filiala Vâlcea pentru performanţe şi l-au elogiat pe Buican de la care au dat de înţeles că se poate lua lumină politică. Păreau sinceri, când ai obţinut 16%, ăla cu aproape 20% e departe.
Discursul de angajament al lui Buican a fost relativ plat şi previzibil. Asta, până când a făcut-o de oaie vorbind despre resuscitarea celui mai plictisitor, lăbărţat şi prost prezentat program electoral al anului trecut, numit „Vâlcea Liberală”, semn că nu a înţeles mare lucru din eşecul 2016. Nici el şi nici cel care l-a conceput. Iar unii spun că Victor Giosan.

Giosan: „Am ajuns la aceste «performanţe» pentru că în ultimii ani am încercat să copiem PSD-ul”

Apropo! Fără îndoială, cel mai urmărit discurs a fost al lui Giosan, ales recent preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea. Dacă vocea nu i-ar pune ceva piedici, ar fi un excelent orator: „Am ajuns la aceste «performanţe» pentru că în ultimii ani am încercat să copiem PSD-ul şi am devenit o copie palidă a acestui partid în modul în care am reacţionat, în modul în care ne-am comportat, în modul în care am făcut propuneri de programe. PSD este un partid ultrapopulist, îşi împrăştie populismul în toate direcţiile. Nu mai este un partid populist de stânga, este un partid populist şi de stânga şi de dreapta, şi acţionează în acest sens. Măreşte salarii, pensii şi ajutoare sociale simultan cu reduceri masive de taxe şi impozite, promiţând un miracol, un miraj, o vrăjitorie economică. Trebuie să fim conştienţi că cel mai târziu după a doua parte a anului 2019 toate acestea se vor răzbuna şi vor începe consecinţele. Să venim cu propuneri credibile şi să rupem acest cerc vicios. Din păcate, până acum, când PSD-ul propunea 30% în plus la pensii, noi propuneam 31% în plus la pensii. Când PSD propunea scăderea unui impozit cu 20% , noi supralicitam şi mai adăugam un procent sau două, fără niciun fel de calcul, fără niciun fel de seriozitate. Toate acestea, în opinia mea, trebuie să înceteze”, a spus Giosan printre multe altele.

Orban: „Sunt sigur că voi învinge”

Venit la Vâlcea în campanie electorală pentru şefia partidului, Ludovic Orban şi-a asigurat simpatia PNL Vâlcea. El a declarat pentru Indiscret în Oltenia că este sigur că va deveni preşedinte: „Sunt convins că voi învinge. Am discutat cu 34 de judeţe, mă susţine nu numai baza PNL, ci şi zona alegătorilor de dreapta, unde am o percepţie favorabilă. PNL are nevoie de oameni credibili, de programe serioase, de strategii de comunicare care să fie aproape de membrii şi decidenţii partidului, de cetăţeni. Scopul este să îi reprezentăm cu adevărat pe cei care cred în valorile liberale”.
În sală, Orban a avut un discurs slăbuţ, pe principiul „eu pot”. Vorba lui: „Nici liberalii nu mai sunt ce-au fost!”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ