ALDE Dolj: Măsurile bune ale Guvernului PSD-ALDE, confirmate de FMI

ALDE a atras atenţia asupra faptului că FMI şi alte organisme financiare internaţionale se grăbesc atunci când anunţă rate de creştere economică mult sub cele preconizate de guvern sau rate mult mai mari în privinţa şomajului şi a deficitului anual decât cele fixate de executivul român.

0

Decizia de ultimă oră a FMI de a corecta pe pozitiv de la 3,8 la 4,2% estimarea pe 2017 pentru economia românească confirmă, pe de-o parte, măsurile corecte luate de guvern iar, pe de altă parte, estimările specialiştilor români de la Ministerul de Finanţe şi Comisia Naţională de Prognoză.

Această estimare nouă a FMI este completată şi de previziunea aceluiaşi organism referitoare la o scădere a şomajului în România de la 6,2 la 5,4%.

Sunt semnale bune venite iată, încă de la jumătatea lunii aprilie, ceea ce ne dă justificate speranţe că ţintele de creştere economică precum şi cele privind şomajul sau deficitul anual vor fi cele preconizate de guvernul PSD-ALDE.

Susţinerea în continuare a mediului de afaceri este o garanţie pentru creşterea economică, reducerea şomajului şi păstrarea unui deficit în zona de 3%.

Cifrele noi date publicităţii de Institutul Naţional de Statistică cu privire la creşterea numărului de salariaţi reprezintă un argument puternic că suntem pe drumul cel bun.

Numărul de angajaţi se apropie de nivelul de dinainte de criză. Dacă firmele mai fac cel puţin 50.000 de noi angajări anul acesta, numărul de angajaţi va ajunge nivelul record de 4,83 milioane de persoane înregistrat în toamna anului 2008 ( în timpul guvernării Tăriceanu!!!).

Numărul de angajaţi din economie a ajuns în luna ianuarie la 4,78 milioane de persoane, în creştere cu peste 160.000 de oameni în comparaţie cu perioada similară a anului trecut şi la un nivel record al ultimilor nouă ani.

Toate aceste date contrazic discursul „orb” al reprezentanţilor Opoziţiei, prin care aceştia încearcă într-un mod total eronat să îşi câştige capitalul politic atât de deteriorat .

Suntem convinşi că prin măsurile pe care le vom lua în continuare, FMI va fi nevoit din nou să facă rectificări pozitive la estimările sale privind economia României.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ