Vicepreşedinte ALDE Dolj: ”Chiriaşii ANL vor plăti cu până la 50% mai puţin în fiecare lună”

Decizia guvernului din care face parte ALDE de a micşora cuantumul chiriei pentru chiriaşii ANL repară o nedreptate a Guvernului Cioloş. Potrivit noii Ordonanțe de Urgență, chiria pentru locuințele ANL se va reduce cu 50 de procente.

0

Fără a lua în calcul că aceşti oameni au venituri foarte mici, guvernul tehnocrat  a majorat de trei ori preţul chiriilor, motivând, fără nicio legătură cu realitatea, că în acest fel chiriaşii vor decide să îşi cumpere locuinţele. Aşa s-a ajuns la unele situaţii aberante ca o chirie la ANL să ajungă de la 70 lei la 700 lei.

Ordonanţa de urgenţă dată ieri, 5 aprilie de către guvernul Grindeanu vine în sprijinul acestor oameni (inclusiv a celor cca 500 doljeni care locuiesc în blocurile ANL din Potelu şi Craioviţa Nouă), în marea lor majoritate cu venituri la nivelul salariului minim pe economie.

Potrivit acestei ordonanţe, familiile în care venitul brut pe membru este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe ţară vor plăti maximum 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile realizate în ultimele 12 luni.

Familiile în care venitul brut pe membru de familie este mai mare decât salariul minim brut pe ţară, dar nu depăşeşte 100% salariul minim brut pe ţară garantat în plată vor plăti o chirie de maximum 20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie.

Dacă venitul brut pe membru de familie depăşeşte 100% din salariul minim brut pe ţară, dar nu mai mult de 5.000 lei, chiria pentru o locuinţă ANL va fi de maximum 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie.

ALDE consideră că protecţia persoanelor cu venituri mici este o obligaţie pentru o societate care se doreşte modernă şi incluzivă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ