La grădiniţa ilegalităţilor,
Directoarea Dăogaru împarte amenzile cu subalternii

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 52 „Phoenix“ din Craiova pare că şi-a propus să devină cea mai mediatizată instituţie de profil din municipiu. Astfel, după episodul numirii Georgetei Dăogaru în postul de director de la finalul anului trecut, grădiniţa este implicată într-un nou scandal generat de o amendă aplicată de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj pe care, deşi, conform legii, trebuie să o suporte din propriul buzunar, actualul director al Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 52 „Phoenix“ a decis să o „împartă“ cu subalternii.

0

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe articolele legate de controversata înscăunare a Georgetei Dăogaru în fruntea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 52 „Phoenix“ din Craiova, că favorita fostei inspectoare generale Lavinia Craioveanu reuşeşte să atragă, din nou, atenţia presei. De această dată, la mijloc este vorba despre o amendă încasată de directoarea grădiniţei în urma unui control al DSP Dolj care a găsit mai multe nereguli legate de igiena din sălile de clasă ale instituţiei.

Chetă printre angajaţi

Aşa cum prevede legea, informaţie confirmată de angajaţii DSP Dolj, amenda a vizat-o personal pe directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 52 „Phoenix“, Georgeta Dăogaru, persoana responsabilă pentru respectarea normelor de igienă în vigoare. „Amenda nu a fost aplicată grădiniţei ca instituţie, ci persoanei responsabile pentru respectarea normelor de igienă prevăzute în lege“, a declarat un angajat al DSP Dolj. Aşadar, cum amenda nu putea fi plătită din banii grădiniţei, dar nici nu intenţiona să o suporte din banii proprii, Georgeta Dăogaru a decis că ar fi o idee bună să o „împartă“ frăţeşte cu subalternii săi. Astfel că, de la bucătăreasă la educatoare şi de la şofer la îngrijitoare, toţi celor 35 de angajaţi ai Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 52 „Phoenix“ li s-a cerut să contribuie cu suma de 30 de lei pentru „stingerea datoriei“. Şi, din informaţiile noastre, puţini au fost cei care au avut curajul să refuze.

Tăcerea e de aur

Evident, nimeni nu a primit vreo chitanţă în schimbul „donaţiei“ şi cei mai mulţi dintre subalternii Georgetei Dăogaru nici măcar nu vor să recunoască episodul. Nici nu este de mirare dacă ne gândim „pedigree”-ul actualei directoare, o apropiată a senatoarei Lavinia Craioveanu, fosta şefă a IŞJ Dolj, cea care a şi impus-o în fruntea grădiniţei la finalul anului 2016, în ciuda faptului că propunerea Consiliului Profesoral fusese cu totul alta (https://www.indiscret.ro/2017/01/11/daca-voi-nu-o-vreti-eu-o-vreau/).
Suntem convinşi însă că o eventuală autosesizare din partea unor instituţii abilitate ale statului i-ar face mai vorbăreţi pe angajaţii grădiniţei, exasperaţi de stilul autoritar de conducere al Georgetei Dăogaru.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ