Caz de automutilare într-o şcoală din satul Valea lui Pătru

Gestul unei eleve a şcolii din satul doljean Valea lui Pătru, care şi-a provocat mai multe tăieturi pe faţă şi pe corp, a pus pe jar cadrele didactice, autorităţile locale şi poliţiştii doljeni. Adolescenta, în vârstă de 14 ani, a fost suspectată că accesează jocul on-line „Balena Albastră”, însă, deocamdată, acest lucru nu a fost confirmat.

0

O parte dintre colegii fetei vorbesc de faptul că aceasta cunoaşte etapele jocului „Balena Albastră” şi că poate a ajuns în punctul în care ar fi trebuit să se automutileze. Imediat după ce părinţii i-au confiscat telefonul şi i-au interzis accesul la calculator, oamenii spun că fata a găsit o rezolvare şi de această dată, mergând la prietene din Scăieşti tocmai pentru a accesa reţeaua cu pricina.

„Au venit cei de la poliţie”
Despre situaţia adolescentei ştie şi primarul comunei Scăeşti, Mihaela Mateescu. „Da, a fost un caz la noi în comună. Au venit cei de la poliţie şi presupun că ancheta este în derulare. Nu ştim acum dacă zvonurile legate de faptul că ar juca acel joc se şi confirmă. Aşteptăm rezultatele de la poliţie şi abia apoi vom ştii despre ce este vorba”, a spus Mateescu.

A vrut să atragă atenţia părinţilor
Cazul a fost adus şi în atenţia poliţiştilor doljeni la finele săptămânii trecute, cu un apel la 112. După ce a văzut că eleva avea zgârieturi în zona frunţii şi după o discuţie cu aceasta, unul dintre profesori a alertat conducerea unităţii şcolare. Eleva le-a spus cadrelor didactice că a fost mutilată de doi bărbaţi mascaţi care ar fi intrat în baia şcolii, moment în care profesorii au hotărât să anunţe poliţia. După ce oamenii legii au demarat ancheta, adolescenta a recunoscut că întreaga poveste cu cei doi bărbaţi mascaţi este o minciună şi că acele zgârieturi şi le-a făcut cu unghia, nu cu lama. Prin gestul său, fata şi-a dorit să atragă atenţia părinţilor, în special a mamei. Poliţiştii doljeni nu au avut niciun indiciu cu privire la faptul că fata ar juca „Balena Albastră”, verificările făcute calculatorului de acasă şi telefonului mobil neconducând la o asemenea concluzie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ