Proiectul „Educaţia poate rupe lanţul sărăciei”, continuat de Primăria Craiova

Primăria municipiului Craiova continuă şi în acest an acţiunile prevăzute a se derula cu ocazia încheierii proiectului „Consolidarea educaţiei şi dezvoltarea competenţelor de muncă şi formare”, implementat de municipalitatea din Oslo începând cu ianuarie 2015. Potrivit reprezentanţilor primăriei craiovene, programul a ajuns în cea de-a doua fază, când se va dezvolta proiectul-pilot şi vor fi create trei centre de integrare socială.

0

Modelul de intervenţie creat în prima etapă va fi implementat începând cu anul 2017 şi terminând în  decembrie 2021. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, acest proiect are drept scop elaborarea şi dezvoltarea unui model-intervenţie în domeniul integrării şcolare şi sociale a elevilor aflaţi în situaţie de risc social din şcolile de pe raza municipiului Craiova, prin constituirea unei reţele de specialişti în medierea relaţiilor elev-familie-comunitate şi dezvoltarea unor parteneriate instituţionale la nivel local.

Urmează a doua tranşă de bani

În scopul realizării activităţilor propuse în proiectul-pilot „Educaţia poate rupe lanţul sărăciei” şi al atingerii rezultatelor aşteptate, municipalitatea craioveană are la dispoziţie un buget de 60.000 euro, reprezentând în totalitate finanţare nerambursabilă. „În conformitate cu prevederile Odonanţei de Urgenţă nr.64/2009, Primăria Craiova va gestiona financiar instrumentele structurale pentru obiectivul convergenţă. Cota de cofinanţare din partea Consiliului Local Craiova este 0 lei, exceptând eventualele cheltuieli neeligibile. Prima tranşă în cuantum de 134,06 mii lei a fost primită în anul 2016, urmând să fie solicitată a doua tranşă în cuantum de 141 mii lei în primul trimestru al anului 2017”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Local Craiova. Pentru această a doua fază a proiectului, trebuie create trei centre de integrare socială, municipalitatea urmând să identifice clădirile necesare în acest sens.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ