Consiliul Judeţean Dolj a repartizat bugetul pentru anul în curs

Ducerea la bun sfârşit a proiectelor demarate, reabilitarea şi extinderea Clinicii de Oncologie şi Dermatologie, reamenajarea Spitalului Leamna, extinderea reţelei de protecţie şi asistenţă socială, îmbunătăţirea condiţiilor de transport în anumite zone ale judeţului, continuarea proiectului de deşeuri şi a celui de apă, acestea sunt o parte dintre investiţiile pe care reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj şi le-au propus pentru anul în curs. Aceştia vor continua şi atragerea fondurilor europene, declarându-se mulţumiţi de ceea ce au reuşit să facă în perioada 2007-2017, când au atras nu mai puţin de 300 de milioane de euro, bani nerambursabili.

0

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, bugetul anului 2017 este cu cinci procente mai mare decât cel aferent anului trecut. „Ne-am întâlnit pentru a vă prezenta schematic câteva dintre investiţiile pe care Consiliul Judeţean Dolj le va face în cursul acestui an şi să vorbim despre bugetul din acest an. Acesta urmează a fi pus în dezbaterea consilierilor judeţeni în data de 30 martie a.c. În legătură cu bugetul, suma nu este foarte generoasă. Sigur că regiunea are nevoie de foarte mulţi bani, judeţul Dolj de asemenea, dar ne vom adapta. Vorbim despre un buget situat la nivelul celui de anul trecut, cu 5% mai mult. Vor fi asigurate toate instituţiile din subordinea CJ Dolj şi în mod special Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Dolj”, a declarat Prioteasa.

Sănătatea, domeniul prioritar

Legat de investiţii, toate lucrările demarate în perioada trecută vor fi duse la bun sfârşit, administraţia judeţeană asigurând toţi factorii necesari pentru acest lucru. „Rămân şi o serie de bani pentru investiţii. În continuare, ne dorim să ne îndreptăm către unul dintre sectoarele pe care le considerăm prioritare, respectiv cel al sănătăţii. Trebuie să avem grijă ca cetăţenii să resimtă că o parte dintre banii publici le revin dumnealor. Astfel, jumătate din buget, din suma alocată CJ Dolj, va fi direcţionată sănătăţii. La fel de imporante sunt şi celelalte sectoare, aşa cum am dovedit de fiecare dată. O altă abordare pentru anul în curs este aceea potrivit căreia investim în tot ceea ce am început. Astfel, toate investiţiile începute vor fi finanţate pentru a putea fi duse la bun sfârşit. Amintim aici Clinica de Cardiologie Intervenţională, unde lucrurile se rotunjesc în acest moment şi sperăm ca în vara acestui an să fie gata. Mai avem extinderea UPU şi, potrivit ultimelor discuţii cu constructorul, sunt şanse ca până la finele acestui an să finalizăm şi această investiţie. În plus, mai vrem să abordăm Spitalul Clinic Judeţean Craiova. Mai sunt patru etaje de reabilitat şi de adus la standarde omeneşti. Continuăm cu partea de ambulatoriu, începând efectiv să se lucreze pe noua legislaţie de pompieri, adică se fac conexiunile, ieşirile suplimentare pe scări”, a completat preşedintele CJ Dolj.

Reabilitări majore la Oncologie

Vestea bună pentru cei care lucrează la Clinica de Oncologie şi pentru cei care, cu părere de rău, sunt obligaţi să beneficieze de aceste servicii, clădirea în cauză va fi extinsă şi reabilitată. „Ca obiectiv nou avem o abordare pentru Clinica de Oncologie. Se impune acest lucru, fiind cunoscute neajunsurile de acolo. Avem în plan reparaţii capitale şi extinderi la actuala clădire, investiţia urmând să conducă la dublarea suprafeţei spaţiilor destinate clinicii de Oncologie şi Dermatologie. Suma prevăzută în acest sens este de 500.000 de lei. În plan mai sunt şi dotări pentru spital, acolo unde este nevoie. Ne vom îndrepta cu foarte multă forţă către Spitalul din Leamna, un spital foarte vechi unde se impun o serie de reabilitări. Nimic din ce este acolo nu mai corespunde normelor actuale. Intervenim cu un proiect şi aici, atât interior cât şi exterior. Ne vom implica pe cele şapte centre medico-sociale, în special la Sadova. Aici vom extinde centrul şi îl vom dota pentru că nu s-a făcut acest lucru acolo”, a mai spus Prioteasa.

Se extinde reţeaua de protecţie şi asistenţă socială

Administraţia judeţeană nu va abandona nici proiectul de deşeuri şi nici pe cel referitor la apă şi canalizare. „Vom continua şi proiectele foarte mari, din punct de vedere financiar, cele realizate cu bani europeni şi anume masterplanul de deşeuri şi cel de apă şi canalizare. Aşteptăm să le vedem terminate şi acest lucru se va întâmpla cu siguranţă. Totodată, CJ Dolj are în vizor şi extinderea reţelei DGASPC Dolj. Vom crea centre pentru aceste persoane în Segarcea, Călăraşi, Ciupercenii Noi. De asemenea, vor urma reabilitări şi la unităţile DGASPC din Craiova, acolo unde este cazul. Aşteptăm şi fondurile europene să vedem încotro ne îndreptăm”, a conchis Prioteasa.

Cu ochii pe bani europeni

Din vizorul administraţiei judeţene nu lipsesc nici investiţiile în infrastructura rutieră, lucrările la anumite drumuri judeţene continuând şi în 2017. De pe listă nu lipseşte nici Aeroportul Craiova, CJ Dolj lucrând la două proiecte cu finanţare nerambursabilă. Legat de finanţarea europeană, CJ Dolj a atras sume de bani importante în cei 10 ani de când a avut la dispoziţie această posibilitate. Potrivit reprezentanţilor CJ Dolj, instituţia ar fi avut nevoie de aproximativ 30 de ani pentru a asigura, din surse proprii, finanţarea investiţiilor pentru care au fost obţinute fonduri europene în perioada 2007-2017.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ