Bursa Generală a Locurilor de Muncă, din nou la Craiova

Angajatorii doljeni mai au la dispoziţie aproximativ o săptămână pentru a confirma prezenţa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul va avea loc pe data de 7 aprilie a.c., la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova şi se adresează persoanelor afalte în căutarea unui serviciu. Din experienţa anilor trecuţi, pot fi şi situaţii de angajări pe loc, totul în funcţie de cerinţele angajtorilor şi de ceea ce sunt în stare să facă potenţialii angajaţi.

0

Construcţii, comerţ, pază, confecţii, alimentaţie publică, asigurări acestea sunt domeniile în care se anunţă locuri de muncă vacante pentru doljenii fără serviciu. Cei 21 de angajatori care şi-au anunţat până la ora actuală prezenţa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, vin cu peste 550 de posturi. „Până la această dată, 21 de agenţi economici au confirmat participarea la eveniment fiind comunicate pestte 554 de locuri de muncă în domenii cum sunt: construcţii, confecţii, comerţ, protecţie şi pază, asigurăţi sau alimentaţie publică. Agenţii economici care dispun de locuri de muncã vacante şi doresc să participe la  Bursa Generală a Locurilor de Muncă, pot depune, până pe data de 06.04.2017, situaţia  privind locurile de muncă vacante ce vor fi oferite în cadrul bursei, la sediul Agenţiei Locale Craiova, sau le pot transmite atât pe adresa de email a instituţiei: ajofm@dj.anofm.ro , cât şi pe fax (0351/401.557)”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu.

Acţiune în derulare

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără serviciu, cei de la Şomaj continuă să contacteze reprezentanţii firmelor din judeţ, Bursa Locurilor de Muncă fiind programată pentru data de 7 aprilie a.c. „Reprezentanţii AJOFM Dolj continuă acţiunea de contactare a angajatorilor din judeţ în vederea identificării locurilor de muncă disponibile astfel încât la data desfăşurării evenimentului, numărul de angajatori participanţi şi implicit numărul de locuri de muncă oferite să fie cât mai mare”, a completat Ghercioiu.

Nivel ridicat al ratei şomajului

Partea proastă este că acest eveniment va rezolva, într-o mică măsură, problema ratei şomajului de la nivelul Doljului. Procentul înregistrat la începutul anului curent situa judeţul nostru în topul judeţelor cu cel mai ridicat nivel al ratei somajului(9,52% în ianuarie 2017).  Rămâne de văzut câţi doljeni îşi vor găsi un loc de muncă, atât persoanele cu studii superioare, cât şi cele cu studii medii trag nădejde că din aprilie vor aduce un venit în casă. „Am tot văzut anunţuri prin oraş, dar majoritatea cer experienţă în domeniul în care au loc de muncă. Eu am lucrat la o firmă de pază şi acum la 52 de ani am rămas fără serviciu. Am citit de Bursa Locurilor de Muncă şi o să merg să văd dacă reuşesc să fac ceva. Mai am mult până la pensie, am doi copii de ţinut în facultate şi nu e deloc uşor să ne descurcăm cu un salariu şi cu bursele lor. Soţia lucrează la o firmă de confecţii, deci salariul este undeva la 1.200 de lei”, a spus un craiovean interesat de găsirea unui loc de muncă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ