Cartierul chinezesc, continuat cu o altă firmă din China

Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că au „ceva promisiuni” de la o nouă firmă din China care ar putea prelua lucrările de construire a cartierului chinezesc. Întrucât discuţiile sunt încă în fază incipientă, conducerea primărie nu a făcut public numele firmei în cauză.

0

Potrivit primarului interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, firma respectivă ar trebui să preia firma românească în cel mai scurt timp, pentru ca pe 31 mai a.c. „muncitorii să fie urcaţi pe schele”. Deşi Genoiu a menţionat că sunt şanse mari ca această firmă să ducă la bun sfârşit lucrările de construcţie, când i s-a cerut să spună despre ce firmă este vorba, primarul a refuzat să facă public numele acesteia. Motivul este acela că de fapt, lucurile nu sunt foarte sigure şi că nu există încă nimic oficial în acest sens. „Am stat de vorbă cu reprezentanţii unei firme de stat din China care a primit împuternicire de la guvernul lor să preia lucrările de la cartierul chinezesc. Sunt şanse mari ca lucrările să fie finalizate în termenul ce a mai rămas. Avem asigurări că 90% vor prelua firma românească. Dacă nu se întâmplă acest lucru, noi suntem pregătiţi să preluăm lucrările. Nu pot spune cum se numeşte firma pentru că nu avem nimic scris şi nu ştim cum evoluează lucrurile”, a declarat Genoiu. Rămâne de văzut dacă procentele amintite de către primar vor deveni realitate sau dacă Primăria Craiova va fi nevoită să preia întregul obiectiv şi să facă posibil realizarea lui.

Decizia se ia la Beijing

Informaţiile au fost confirmate şi de către reprezentantul în Craiova al firmei Shandong Ningjiiang, Corneliu Stănescu, care spune că decizia ar urma să fie luată săptămâna viitoare la Beijing. „Sunt discuţii avansate pentru relansare proiectului de construcţie a cartierului de pe strada Caracal. Este vorba despre o mare companie de stat din China care, de patru luni, analizează proiectul din punct de vedere economic şi juridic. Săptămâna viitoare vor avea loc la Beijing discuţii finale între cele companii din China şi sperăm ca luna viitoare să avem o veste bună pentru toţi craiovenii“, a declarat Corneliu Stănescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ