Bugetul local al Craiovei, discutat pe larg cu cetăţenii urbei

Reabilitarea străzilor şi asfaltarea celor care nu au văzut gram de covor asfaltic până în prezent, finalizarea locurilor de agrement promise, finalizarea stadionului, club pentru pensionari, evenimente dedicate persoanelor vârstnice, cu prilejul Zilei de 1 octombrie, montarea băncilor în staţiile de autobuz, finalizarea lucrărilor la Spitalul Filantropia, situaţia stadionului de atletism, a Colegiului Naţional „Carol I”, parcări în zona noului spital al municipiului, acestea sunt o parte dintre aşteptările pe care le au craiovenii de la municipalitate, pentru anul în curs. Doleanţele cetăţenilor au fost expuse public cu ocazia dezbaterii bugetului aferent anului 2017, eveniment care a avut loc la sediul Primăriei Craiova în după-amiaza zilei 23 martie a.c.

0

Programată la orele 14.00, în data de 23 martie a.c., dezbaterea publică a bugetului Craiovei s-a dovedit a fi un eveniment lipsit de situaţii acide, cetăţenii participanţi, cât şi consilierii opoziţiei părând a fi mulţumiţi de felul în care au fost împărţiţi banii la nivel de municipiu. După ce primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a trasat principalele investiţii pentru anul în curs, cetăţenii au avut ocazia să vină cu întrebări şi propuneri în acest sens.

Cerinţe şi aşteptări, în funcţie de vârstă

Astfel, ca în fiecare an, cei care locuiesc în zone unde străzile sunt încă pietruite, au cerut asfaltare. Totodată, craiovenii vor  finalizarea stadionului şi a Water Park-ului, precum şi garanţia că în vara acestui an se vor plimba prin Parcul „Nicolae Romanescu”. Cei mai tineri din sală au cerut lămuriri cu privire la stadionul de atletism, la cantonamentul din Luncă şi la zonele de agrement promise. De partea cealaltă, pensionarii vor un club al lor unde să se poată întâlni, un Sfat al Bătrânilor care să funcţioneze în cadrul Primăriei Craiova, vor să fie sărbătoriţi de 1 Octombrie, când este Ziua Persoanelor Vârstnice şi mai cer montarea unor băncă în staţiile de autobuz. Totodată, s-au cerut informaţii despre renovarea Colegiului Naţional Carol I şi despre finalizarea lucrărilor de la Spitalul Filantropia.

Reabilitări, modernizări şi noi construcţii

Edilul Genoiu a răspuns punctual, dând asigurări că în măsura în care este posibil, se va ţine cont de propunerile cetăţenilor. Legat de investiţii, cert este că vor merge bani către mai multe obiective, amintind aici: reabilitarea şi modernizarea Centrului Recuperae Lunca, reabilitarea sediului Primăriei Craiova, reabilitarea Colegiului Carol I şi a Operei Române Craiova, reparaţii şi dotări unităţi de învăţământ, continuare lucrări la Spitalul Filantropia, revitalizarea zonei Corniţoiu, continuarea lucrărilor de la stadion, reabilitare cişmele, reabilitări străzi, amenajări de sensuri giratorii, amenajarea Parcului Romanescu, achiziţie tramvaie şi autobuze ecologice. Proiectele cu fonduri europene sunt şi ele în vizorul municipalităţii, momendat fiind aşteptat ghidul cu privire la programele din noua axă.

Parcul şi Water Park-ul, la un pas de recepţie

Parcul „Nicolae Romanescu” va fi recepţionat în data de 31 martie a.c., pentru Water Park existând o dată posibilă, 30 aprilie a.c. Este posibil ca acest termen să nu poată fi respectat din cauza procedurilor de eliberare a autorizaţiei de funcţionare. Cert estefaptul că, după cum susţine edilul, craiovenii se vor putea bucura de serviciile acestui parc de distracţie, începând cu vara acestui an.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ