Dragă PSD, pe când alegeri pentru primar la Craiova?!

0

Au trecut aproape trei luni de când municipiul Craiova nu mai are primar ales, ca urmare a deciziei doamnei Olguţa Vasilescu de a părăsi postul de primar pentru cel de deputat, ulterior şi pentru cel de ministru al muncii şi justiţiei sociale. Dacă înşelarea încrederii celor care au dat votul doamnei ex-primar nu a fost un motiv suficient pentru a arăta lipsa de respect şi de interes a PSD faţă de craioveni, guvernul Grindeanu continuă în aceeaşi notă şi nu scoate nicio vorbă despre stabilirea datei la care ar urma să aibă loc alegerile parţiale pentru funcţia de primar.
La nivelul administraţiei locale mocneşte o stare de incertitudine, toată lumea aşteptând să vadă cine va veni în fruntea urbei, iar decizia Guvernului de a prelungi data organizării alegerilor nu poate să fie decât în detrimentul craiovenilor. Cu toate că avem un primar interimar desemnat de la începutul lunii ianuarie, craiovenii încă nu ştiu cine conduce primăria, aspect ce sugerează mai degrabă interesul actualului primar interimar pentru jocurile de culise care să ducă la desemnarea domniei sale pentru candidatura la primărie, decât pentru realizarea proiectelor majore ale municipiului Craiova. Interesant este faptul că în acest moment Craiova are primar din partea unui partid care nici măcar nu a participat în cursa pentru primărie şi consiliul local, mai exact, din partea PMP, ca urmare a fuziunii dintre UNPR şi PMP. Probabil, unul dintre motivele care duc la întârzierea organizării alegerilor îl reprezintă tocmai ezitarea Partidului Social Democrat de a desemna un candidat care nu are state vechi în partid şi nu reuşeşte să obţină încrederea colegilor pentru desemnarea într-o funcţie atât de importantă.
Nici măcar bugetul Craiovei nu a fost încă adoptat, urmând ca dezbaterea publică să aibă loc abia joi, 23 martie, ora 14:00, în sala de plen a primăriei. Pe această cale doresc să invit toţi craiovenii interesaţi de modul cum intenţionează administraţia PSD, condusă de un primar interimar PMP, să aloce banii încasaţi de la cetăţeni. Dacă dezbatem bugetul Craiovei abia la sfârşitul lunii martie, şi puţinii bani pe care îi alocă primăria pentru investiţii riscă să nu poată fi utilizaţi anul acesta, ca urmare a ineficienţei şi procedurilor greoaie de demarare a proiectelor noi. Pentru Colegiul Naţional “Carol I” s-au alocat foarte puţini bani din cauză că nici executivul nu ia în calcul ca lucrările de consolidare şi reabilitare să înceapă în acest an, promisiunile şi “cărucioarele de documente” dovedindu-se din nou minciuni gogonate ale administraţiei PSD. În privinţa construirii de locuinţe pentru tineri, absolut nimic, firma chineză mai primind un termen de graţie până în luna mai a acestui an. La Water-Park ne vor spune că încă se caută salvamari şi nicidecum că problema reală o reprezintă lipsa autorizaţiilor. Bugetul din acest an este unul încărcat de cheltuieli mai mult sau mai puţin justificate, iar investiţiile au fost sacrificate cu desăvârşire.
Guvernul trebuie să organizeze cât mai curând alegerile parţiale, fiindcă starea de incertitudine de la nivelul administraţiei trebuie să înceteze, iar Craiova are nevoie de un primar curajos, gata să îşi asume proiecte şi investiţii care să ducă la dezvoltarea oraşului şi la crearea de locuri de muncă!

Doru Câplea este membru PNL și consilier local 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ