„Mărţişor… din suflet!”

Proiectul „Mărţişor... din suflet!” face parte din programele social-filantropice desfăşurate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, de către Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului şi este un proiect de voluntariat.

0

În cadrul acestuia, un grup de elevi a confecţionat felicitări şi mărţişoare, pe care mai apoi le-au dăruit beneficiarelor din cadrul Centrului Maternal Troianu, în mod special femeilor însărcinate şi mamelor cu copii mici, victime ale violenţei în familie. Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 20 februarie – 1 martie 2017, în semn de dragoste şi sprijin faţă de acele mame aflate în situaţii sociale dificile.
Odată cu începutul primăverii, ziua de „1 Martie” ne readuce tuturor în inimă acea bucurie a copilăriei, care întotdeauna s-a manifestat sub forma unor mici daruri, flori, felicitări şi mărţişoare, dedicate în mod special fetelor şi mamelor. Întrucât sunt frumoase tradiţiile româneşti care însoţesc începutul de primăvară, ne dorim ca ele să nu fie uitate, mai ales că acestea contribuie la întărirea sentimentului se dragoste, de prietenie şi de comuniune. Acest proiect contribuie şi la încadrarea elevilor în acţiuni de voluntariat din care au multe de învăţat. „Prin derularea acestui proiect, ne-am dorit în primul rând antrenarea unui număr cât mai mare de elevi care să participe la realizarea mărţişoarelor, înţelegând importanţa voluntariatului şi a solidarităţii faţă de aproapele lor aflat în situaţii dificile, precum şi dezvoltarea capacităţii de valorizare şi păstrare a tradiţiilor referitoare la mărţisor, contribuind la dezvoltarea experienţei practice a elevilor prin implicarea acestora în acţiuni plăcute şi constructive”, a subliniat doamna Viorica Adriana Iancu, asistent social, reprezentanta Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului.
„În scopul cultivării şi dezvoltării spiritului de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, am încercat, împreună cu elevii clasei a V-a B de la Şcoala nr. 5 din Râmnicu Vâlcea şi cu părinţii acestora, să oferim un sprijin material şi afectiv mamelor abuzate şi copiilor acestora, pentru care de multe ori o nouă zi implică o luptă pentru supravieţuire. În acest sens, am făcut apel la elevii clasei a V-a B de a se mobiliza pentru a realiza mărţişoare şi felicitări. Activitatea a debutat cu procurarea de materiale şi realizarea (într-o serie de ateliere practice) a mărţişoarelor şi felicitărilor. Mărţişoarele vor fi realizate din materiale foarte diverse şi au fost în totalitate produsul activităţii elevilor. Felicitările au fost oferite cu multă dragoste mamelor abuzate, dar şi tuturor doamnelor implicate în buna desfăşurare a acestui proiect”, a precizat doamna Steliana Stănciulescu, profesor de religie la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Arhipiscopia Râmnicului

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ