CSU ajunge la trei înfrângeri consecutive şi tremură pentru calificarea în play-off

Deşi, la începutul lunii februarie, Universitatea Craiova era privită drept una dintre echipele sigure de prezenţa în play-off, situaţia s-a schimbat dramatic după seria de trei înfrângeri consecutive înregistrate de elevii lui Gigi Mulţescu. Astfel, după eşecul cu Dinamo din weekend, alb-albaştrii sunt obligaţi să obţină cele trei puncte din partida cu Gaz Metan. Meciul se anunţă însă unul extrem de dificil, dacă ne gândim că medieşenii speră şi ei la rândul lor să prindă un loc de play-off.

0
sursa foto: www.csuc.ro

După înfrângerea de la Severin în faţa Stelei, alb-albaştrii mergeau la Bucureşti cu gândul să obţină cel puţin un punct şi să rezolve astfel problema calificării în play-off. Doar că, aşa cum s-a mai întâmplat de câteva ori de-a lungul campionatului, oltenii par să nu facă faţă prea bine presiunii în meciurile cu miză. Iar acest lucru s-a văzut foarte bine în partida cu Dinamo, când elevii lui Mulţescu au primit două goluri în primele 15 minute de joc. ”Am început meciul exact invers faţă de cum pregătisem partida. Le-am spus jucătorilor să nu pierdem mingea în centrul terenului, pentru că au jucători foarte rapizi. Exact asta am şi făcut, am pierdut mingea, am primit repede două goluri şi nu am putut să revenim“, spunea, afectat, după meci antrenorul CSU, Gigi Mulţescu. De fapt, istoria meciului cu Dinamo s-a scris în acele 15 minute, chiar dacă, în repriza secundă, oltenii au redus din diferenţă prin Gustavo, după un (alt) penalty ratat de formaţia din Bănie.

Craiova intră în hora emoţiilor din ultima etapă

Din nefericire, înfrângerea cu Dinamo a complicat extrem de mult situaţia echipei în cursa pentru accesul în play-off. Astfel, în cazul unei înfrângeri cu Gaz Matan Mediaş, coroborată cu victorii obţinute de Astra, Dinamo şi CFR, oltenii vor rata şansa de a lupta pentru un loc în cupele europene, situaţie de neimaginat în urmă cu doar trei săptămâni. În plus, ratarea play-off-ului ar reprezenta o lovitură extrem de dură pentru situaţia financiară a echipei – ne referim la banii primiţi din drepturile de televizare, lovitură care s-ar putea dovedi dezastruoasă pentru viitorul echipei.

Juveţii sunt optimişti

În ciuda înfrângerilor din ultimele trei partide, jucătorii Ştiinţei sunt optimişti că vor obţine punctele necesare pentru a fi siguri de prezenţa în play-off. „Trebuie să câştigăm ultima partidă, trebuie să ne calificăm în play-off, altfel vom fi o dezamagire imensă. Nu am nicio emoţie că nu prindem play-off-ul. Sunt sigur că vom câştiga şi ne vom califica“, a declarat Alexandru Băluţă, unul dintre cei mai buni jucători ai Univeristăţii.
Meciul decisiv cu Gaz Metan Mediaş se va desfăşura duminică – 5 martie, pe stadionul Extensiv.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ