Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a anunţat mai multe acţiuni ale Poliţiei Locale care s-au soldat cu atenţionări, avertismente sau amenzi. Printre acestea, şi controale în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea fumatului în spaţiile publice.
„În ultima perioadă, Poliţia Locală a municipiului Râmnicu Vâlcea a desfăşurat mai multe acţiuni pe linia conformării faţă de legislaţia în vigoare, concentrându-se pe modul în care se respectă prevederile Legii nr.349/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun: 44 de controale la unităţi de alimentaţie publică, soldate cu 14 atenţionări verbale ale unor administratori ai acestor unităţi, 6 avertismente scrise şi o amendă”, a precizat municipalitatea într-un comunicat de presă. Amenzile pentru încălcarea legii antifumat sunt de 100-500 de lei pentru persoanele fizice şi de 5.000-15.000 de lei pentru firme, la acestea existând şi sancţiuni complementare.
Alte „ţinte” ale poliţiştilor locali au fost respectarea normelor locale privind parcarea autovehiculelor. „Totodată, s-a verificat şi respectarea HCL nr. 50/2006 – art. 43, lit. (n) referitoare la staţionarea şi parcarea pe aleile auto şi pietonale, trotuare şi parcări publice din zona blocurilor a autovehiculelor cu masa totală autorizată mai mare de o tonă aparţinând persoanelor juridice – cu rezultat în invitarea la sediul Poliţiei Locale a 27 persoane pentru explicaţii, precum şi a HCL nr.125/2009 privind Regulamentul parcărilor publice de reşedinţă, acţiuni în consecinţa cărora s-au adresat 153 invitaţii pentru lămurirea unora din aspectele sesizate, dar s-au dat şi 12 amenzi şi 13 avertismente. În acelaşi timp, în baza HCL nr.340/189/18.12.2012, au fost depistate 26 de autovehicule abandonate pe domeniul public, pentru care s-a demarat procedura de transmitere a somaţiilor către proprietarii acestora”, a menţionat aceeaşi sursă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ